Wandeltocht langs het Kivumeer in Rwanda

door Reis om de Wereld
461 views
Land van de duizend heuvels is de veelgebruikte bijnaam van Rwanda en het groene heuvelachtige landschap leent zich uitstekend voor de meest spectaculaire trails, waaronder de 1000 Hills Trail langs het Kivumeer.
Land van de duizend heuvels is de veelgebruikte bijnaam van Rwanda en het groene heuvelachtige landschap leent zich uitstekend voor de meest spectaculaire trails, waaronder de 1000 Hills Trail langs het Kivumeer. De Trail is een spannende tien daagse wandeltocht en biedt een breed scala aan ervaringen. Het strekt zich met een afstand van 227 kilometer uit van Kamembe, gelegen bij Afrika’s grootste regenwoud Nyungwe National Park, naar Gisenyi in het noordwesten van Rwanda vlakbij het Volcanoes National Park. Het laatstgenoemde reservaat is een vulkanisch gebied en is de thuisbasis van de laatste in het wild levende Berggorilla’s.

Kivumeer

De toch voert langs de stranden van het Kivumeer, langs rivieren en watervallen, maar gaat ook door afgelegen kleine dorpjes en langs koffie-, thee- en bananenplantages waar een welverdiende stop gemaakt kan worden en waar even een praatje gemaakt kan worden met de lokale bevolking. De Trail kan in 10 dagen worden afgelegd of met de fiets in vijf dagen; met terreinwagen in drie dagen. Langs de route zijn er acht basiskampen, twee hoofdroutes en vier secundaire paden. Alles bijelkaar maakt het deze Trail een adembenemend wandel-ervaring!

 

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer