Wat neem je mee tijdens een verre reis?

door Reis om de Wereld
165 views
Italië - Eiland van San Giorgio Maggiore in Venetië

6Een verre reis vergt vaak net iets meer voorbereiding dan een korte vakantie. Vaak ben je al maanden bezig met de voorbereiding en moet je rekening houden met bijvoorbeeld inentingen en lokale gebruiken.

Eén van de dingen waar je vaak lang mee bezig bent is de inhoud van je koffer. Wat neem je nu precies mee als je ver van huis gaat? Het gaat dan niet om de kleding of toiletartikelen die mee de tas ingaan, maar vooral de handige dingen die je reis net een stukje comfortabeler maken. Wat mag je vooral niet vergeten?

Kies je voor een koffer of backpack?

Veel mensen kiezen voor een backpack wanneer ze een verre/lange reis gaan maken. Dit kan erg handig zijn wanneer je veel onderweg bent en bijvoorbeeld lange wandelingen gaat maken waarbij je je bagage mee moet nemen. Ook op minder goed begaanbaar terrein is het prettig dat je je tas op je rug kunt dragen en niet over de grond hoeft te slepen.

Toch kan een koffer ook een goede optie zijn om je bagage in mee te nemen. Een koffer is vaak overzichtelijker dan een backpack omdat je deze volledig kunt openen en dus de inhoud goed kunt bekijken.

Als je niet veel gaat verplaatsen tijdens je reis of zeker weet dat je niet de jungle ingaat, dan kan een koffer misschien wel handiger zijn dan een backpack. Bedenk dus van tevoren goed wat je manier van reizen is en waar je verwacht terecht te komen. Daarop kun je je keuze baseren.

Comfortabel reizen

Een verre reis betekent dat je heel wat uren in het vliegtuig gaat doorbrengen. Ook kan het zijn dat je op de plaats van bestemming urenlang in een bus of trein moet zitten naar je volgende bestemming. Hoewel je niet veel kunt veranderen aan hoe de vlucht of reis verloopt, zijn er wel een aantal zaken die je reis net even prettiger maken.

Neem bijvoorbeeld een noise cancelling koptelefoon mee. Hierdoor geniet je niet alleen van goede geluidskwaliteit als je lekker een film wilt kijken, maar verdwijnt ook het vervelende geluid van de vliegtuigmotoren naar de achtergrond. Zo kun je veel beter ontspannen.

Onderweg kun je vaak genieten van goede films, maar wil je even iets anders, neem dan ook een e-reader mee. Zware boeken zijn echt niet handig om mee te nemen, dus een e-reader biedt dan uitkomst. Ook ideaal tijdens de rest van je reis. Verder kan het geen kwaad om nog wat extra eigen snacks mee te nemen. Hoe goed de service tijdens een vlucht ook kan zijn, je krijgt niet altijd genoeg te eten op het moment dat je dat wilt.

Vergeet je medicatie niet

Als je belangrijke medicijnen gebruikt dan wil je deze zeker niet vergeten tijdens je verre reis. Je weet maar nooit waar je terecht komt en of je medicijnen überhaupt wel in het land waar je bent verkrijgbaar zijn. Bekijk dit van tevoren wel, maar zorg ervoor dat je voldoende mee hebt zodat je de gehele reis of een groot gedeelte ervan vooruit kunt.

Het is aan te raden om een medicatielijst mee te nemen in het Engels (of misschien zelfs wel de taal van het land waar je naartoe reist). Zo wordt het een stuk makkelijk als jij in het ziekenhuis terecht komt en ze vragen naar welke medicijnen je gebruikt.

Kabels en wereldstekker

Tijdens je reis ga je de telefoon vaak gebruiken. Het is niet alleen een manier om het thuisfront zo af en toe op de hoogte te houden, maar ook je camera, manier om hostels of hotels te boeken en informatie op te zoeken over je reis. Je wilt daarom dat je de telefoon altijd goed kunt opladen.

Vergeet daarom niet de juiste kabels mee te nemen. Ook bijvoorbeeld voor je e-reader of andere elektronische apparatuur. Daarnaast is een wereldstekker echt een must. Hiermee kun je je Nederlandse stekkers gewoon gebruiken op buitenlandse stopcontacten.

Handige items
Het beste neem je niet te veel mee tijdens een verre reis. Zeker wanneer je met een backpack moet lopen dan kan een volle tas behoorlijk in de weg gaan zitten. Pak dus licht en handig in. Items die erg handig zijn om mee te nemen zijn bijvoorbeeld een hamamdoek.

Deze dient niet alleen als handdoek voor op het strand, maar kun je ook gebruiken als omslagdoek of dekentje. Zoveel mogelijk van wat je meeneemt is het liefst multifunctioneel en neemt niet veel ruimte in beslag.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer