Weekendje opladen in Parijs

door Reis om de Wereld
Gepubliceerd: Laatst ververst op 68 views

Parijs is natuurlijk een stad die nooit verveelt. Voor iedereen is er op elke dag van het jaar volop te doen. En iedere keer is er is er weer iets nieuws te ontdekken. Het is een modestad, de stad zit propvol vol met kunst, cultuur en architectuur. En het is zonder twijfel één van de beste winkelsteden ter wereld.

Met het uitstekende metronet ben je binnen een paar minuten waar je wilt zijn. Natuurlijk moet je het Louvre en het musee Rodin hebben bezocht. En het Musee d’Orsay, vroegmoderne kunst in een voormalig treinstation is ook een museum van allure. Voor iets speciaals kan je ook naar Fondation Cartier gaan, dat regelmatig zeer bijzondere tentoonstellingen organiseert.

Parken en straten

Maar je moet natuurlijk niet de hele tijd binnen zitten. Het mooie van Parijs zijn haar straten en parken. Het misschien wel mooiste park van Parijs is het Jardin du Luxembourg. Als je de Boulevard Saint-Michel afloopt vanuit het drukke Quartier Latin en door de toegangspoort van het park wandelt lijkt het wel alsof je in een andere dimensie bent terecht gekomen. Je kunt er urenlang rondwandelen zonder hetzelfde pad te betreden, bij de vijver zitten, jeu-de-boules spelen en zelfs tennissen. De bekendste boulevard ter wereld is natuurlijk de Champs-Élysées, die loopt vanaf de Place de la Concorde tot aan de Arc de Triomphe. Voor leuke kleine boetiekjes ga je naar de wijl Le Marais. Tenslotte moet je absoluut een bezoekje brengen aan de gigantische vlooienmarkt, Le marché aux puces de Saint-Ouen.

Le Ritz

Hotel Ritz, door habitués als Marcel Proust, Elton John en Coco Chanel aangeduid als Le Ritz, is natuurlijk het beroemdste hotel. De laatste voelde zich er zo op haar gemak dat zij er permanent introk. De grootste modeontwerpster aller tijden kon het betalen, had de keuze en koos dit hotel. De lat ligt hier hoog en dat geldt ook voor het restaurant L’Espadon, bekroond met twee Michelinsterren. Wel van tevoren reserveren!

 

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer