Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Weinig geld of snel heimwee? Reizen kan gewoon vanuit je woonkamer!

129

De zomervakantie is in aantocht, en we worden overstelpt met aanbiedingen van reisbureaus en vliegtuigmaatschappijen. Maar waarom veel geld besteden aan een dure reis naar een land ver weg, als je voor wereldreizen tegenwoordig de deur niet eens meer uit hoeft? Binnen een paar klikken kan je namelijk al een nieuwe cultuur leren kennen!

Wat is cultuur? Het is de uiting van een land, haar volk en geschiedenis, haar natuur en persoonlijkheid, in de vorm van muziek, traditie, klederdracht, kunst, architectuur, taal en natuurlijk de keuken. Mensen reizen de wereld af, alleen maar om andere keukens te ontdekken.

Bron: Pexels

Van de Saotosoep uit de Javaans-Surinaamse keuken, de ceviche van de Peruaanse keuken en de pasta carbonara van de Italiaanse keuken, tot de curry’s uit Thailand, de tapas uit Spanje en de fish ‘n chips uit Engeland. Maar waarom helemaal met het vliegtuig naar de andere kant van de wereld, als we die cultuur hier binnen handbereik hebben?

Migranten, fijnproevers en andere liefhebbers hebben hun keuken altijd met zich meegenomen, zoals je kan lezen bij www.deliveroo.nl. Dat heeft ervoor gezorgd dat we bijvoorbeeld in Nederland ons een avondje in een ver land kunnen wanen, door kennis te maken met zo´n wereldkeuken in kwestie. En nog makkelijker: je hoeft er niet eens meer de deur voor uit.

Wereldkeuken

Waar bezorgdiensten vroeger niet meer dan een pizza en een frietje afleverden, zijn tegenwoordig steeds meer restaurants aangesloten op bezorgservices als Deliveroo. Het resultaat: in een paar klikken kan je een nieuwe cultuur leren kennen, door een recept uit een nieuwe wereldkeuken te proberen.

Bron: Pexels

Het concept van kwaliteitsmaaltijden van goede restaurants bezorgen, is enorm aangeslagen. Dit heeft mede te maken met het feit dat eten bestellen eerder werd geassocieerd met fastfood. Dit werd na anderhalf uur wachten haastig afgeleverd in een plastic bakje, lauw en door elkaar geschud door de scooterrit.

Maar nu geldt het tegenovergestelde: of het nou is omdat je geen tijd hebt, geen inspiratie hebt of gewoon geen zin hebt om te koken: je kan tegenwoordig elke keuken wel bestellen vanuit je woonkamer.

Nieuwe keukens

Een van de grootste voordelen die dat met zich meebrengt is de mogelijkheid om nieuwe keukens te ontdekken. Zeker als je in een multiculturele stad als Amsterdam woont en je wilt graag eens een totaal nieuwe keuken leren kennen, dan heb je de mogelijkheid om vanuit je woonkamer te ´reizen´ naar Portugal, Hawaii, Japan, Mexico, Thailand, Italië, India, Vietnam tot zelfs Ethiopië. Wie zegt nog dat je de deur uit moet om een nieuwe cultuur te leren kennen?

Juist nu de zomer voor de deur staat, juist nu we een keuze moeten maken uit waar we op vakantie gaan of juist nu we niet echt ver of lang weg kunnen of willen, is eten bestellen uit een wereldkeuken dé oplossing om toch wat van een andere cultuur te leren kennen. Vraag je je af wat er bij jou in de buurt aan wereldkeukens zit? Voer je postcode in en je ziet zo welke reis jij vandaag nog kan gaan maken!