Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Antigua en Barbuda

Antigua en Barbuda

Een overblijfsel van een verdedigingsfort. Het platteland Van Antigua is bezaaid met overblijfselen van suikerfabrieken waar meer dan 150 suikerproducerende plantages stonden.

De fijnste witte stranden, de mooiste azuurblauwe zeeën. Ja, het bestaat nog en je vindt het op Antigua en Barbuda. Ook een oord voor de beroemdheden, want hier hebben Eric Clapton en Oprah Winfrey hun tweede of vijfde huis. Maar gewone stervelingen kunnen ook op deze eilanden terecht. Voor de budgetreizigers zijn er voldoende mogelijkheden om het hier een tijdje uit te houden.

Antigua en Barbuda ligt in het oostelijk deel van de Cariben en bestaat uit de eilanden Antigua, Barbuda en Redonda. Daarnaast zijn er nog enkele eilandjes en rotspunten. Antigua en Barbuda maakt deel uit van het Brits Gemenebest en Elizabeth II is het staatshoofd. Meer dan driekwart van de bevolking is Christen.

Arowakken

Christoffel Columbus ontdekte in 1493 als eerste Barbuda en in die tijd werd het eiland bewoond door Arowakken en Cariben. Eerst richtten de Spanjaarden en de Fransen er nederzettingen, maar daarna namen de Engelsen de invloed over en stichtten er in 1667 een kolonie. Het land werd onafhankelijk op 1 november 1981.

Codrington

Op Barbuda eiland leven 1500 inwoners waarvan de meeste in de belangrijkste stad Codrington wonen. Antigua is het grootste en meest dichtbevolkte eiland en hier vind je veel forten en ruïnes. Echt druk is het er ook niet, je kunt er vertoeven op prachtige stranden met een azuurblauwe zee.

Mangrove bossen

Ook Barbuda heeft uitgestrekte, witte zandstranden. Nog een toeristische activiteit: Duiken. Er liggen vele scheepswrakken op de bodem van de zee, maar ook zijn er prachtige koraalriffen. In de mangrove bossen broeden duizenden fregatvogels.