donderdag, juli 20, 2017

Grote Markt in Antwerpen, België

Musea bekijken bij de Grote Markt van Brussel, wandelen in de Vlaamse Ardennen, een pintje drinken in een Gents café of banjeren langs het strand van Oostende. België is een klein land, maar jaarlijks vertrekken miljoenen (waaronder veel Nederlanders) naar het land van Manneken Pis.

Het spreekt nog steeds tot de verbeelding: België is een van de weinige landen ter wereld waar twee talen door een groot deel van de bevolking worden gesproken.

In de eerste plaats het Vlaams (of Nederlands, door 55% van de Belgen) en in de tweede plaats het Waals (of Frans, 34% van de Belgen), een erfenis uit het verleden waarin Nederland en Frankrijk een belangrijke rol speelden.

Historisch Brugge

België is in veel opzichten te vergelijken met Nederland. Er wonen iets meer dan tien miljoen mensen en met een oppervlakte van ruim 30 duizend vierkante kilometer is het iets kleiner dan Nederland. De aangename zomers en zachte winters zijn vergelijkbaar en de lange kuststrook zorgt net als in Nederland voor veel toeristen.

Veel Nederlandse gasten brengen een kort bezoek aan België, bijvoorbeeld om een weekje te wandelen in de Ardennen of voor een uitje in het gezellige Brussel of het historische Brugge.

Brussel

Brussel is een van de meest populaire bestemmingen van het land. De Grote Markt met z’n gildenhuizen, de koninklijke musea voor de Schone Kunsten, de kathedralen uit een ver verleden, de winkels, de cafés met meer dan driehonderd biersoorten.

Het heeft een grote aantrekkingskracht op de reiziger, die zeker drie dagen nodig heeft om de stad goed te verkennen. Nog dichter bij huis ligt Antwerpen, met één van de grootste havens ter wereld.

Deze gezellige ‘Stad aan de Schelde’ is tevens het middelpunt van de diamantbewerking. Al sinds de 15e eeuw is Antwerpen de draaischijf van de diamantnijverheid en handel.

Ook is Antwerpen de thuishaven van de schilder Pieter Paul Rubens. Je komt hier kathedralen en musea tegen, leuke winkeltjes en straatmarkten, en je kunt een boottocht door de wereldhaven maken of de Antwerpse Zoo bezoeken. Maar er zijn nog meer steden van betekenis.

De Middeleeuwse stadjes Gent, Brugge en Leuven zijn ideale bestemmingen om een weekeindje door te brengen. Wie Gent bezoekt maakt een wandeling door de geschiedenis van Europa.

Met meer dan 26 duizend studenten is Leuven niet alleen de oudste, maar ook de grootste universiteit van België. En Brugge is ongetwijfeld een van de meest aantrekkelijke schilderachtige steden van Europa.

[dhvc_woo_products heading_color=”#47a3da” heading_font_size=”20px” query_options=”” query_type=”1″ posts_per_page=”50″ post_per_row=”2″ show=”” orderby=”date” order=”ASC” hide_free=”” show_hidden=”” style_options=”” display=”grid” use_default_style_of_theme=”0″ hide_result_count=”” hide_ordering_list=”” show_grid_pagination=”” item_border_style=”solid” item_border_color=”#e1e1e1″ item_border_width=”1px” row_separator_color=”#e1e1e1″ row_separator_height=”20px” row_separator_border_style=”solid” hide_thumbnail=”” hover_thumbnail=”” thumbnail_background_color=”#ffffff” thumbnail_border_style=”solid” thumbnail_border_color=”#e1e1e1″ thumbnail_border_width=”0px” thumbnail_border_radius=”0px” thumbnail_padding=”0″ thumbnail_margin=”0″ hide_title=”” title_align=”center” title_color=”#47a3da” title_hover_color=”#98d2f7″ title_font_size=”14px” title_padding=”0″ title_margin=”0″ show_excerpt=”1″ excerpt_length=”25″ excerpt_align=”center” excerpt_color=”#333333″ excerpt_font_size=”12px” excerpt_padding=”0″ excerpt_margin=”0″ hide_price=”” price_color=”#47a3da” no_discount_price_color=”#333333″ price_font_size=”14px” no_discount_price_font_size=”12px” price_padding=”0″ price_margin=”0″ hide_addtocart=”” addtocart_padding=”0″ addtocart_margin=”0″ add_cart_price_style=”2column” show_rating=”” show_sale_flash=”” show_quickview=”” id=”dhvc_woo_b47c87f86e” heading=”” products=”” exclude_products=”” category=”502″ exclude_category=”” brand=”” exclude_brand=”” tag=”” exclude_tag=”” attribute=”” thumbnail_width=”” thumbnail_height=”100″ el_class=””]
De Belgische Ardennen heeft veel te bieden. Je kunt er goed wandelen, fietsen, maar ook cultuurliefhebbers komen aan bod, want de historische stadjes met talloze burchten, kastelen en abdijen zijn de moeite waard. En wist je dat hier het...
Brugge is het Venetië van het noorden. Het is bijna hemels stil in het hofje. Een vrouw in traditionele kledij schuifelt diep gebogen voorbij. Leunend op haar stok mompelt ze iets onverstaanbaars. Mensen slenteren wat, paartjes lopen hand in...