Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Bermuda

parlements gebouw Bermuda

Het parlements gebouw, dat een van de hoogste inkomens per persoon ter wereld heeft. Op het eiland zijn namelijk veel financiële bedrijven gevestigd.

De stranden van Bermuda hebben een roze tint door de onderliggende koralen. De levensstandaard is door de florerende economie hoog, de natuur is weelderig en bijna altijd schijnt er de zon. Het is een klein paradijs op aarde.

Het eiland ligt ongeveer achthonderd kilometer ten oosten van de Verenigde Staten en bestaat uit zo’n honderdvijftig kleine eilanden. De eilandenarchipel, dat onder Brits bestuur staat, is twintig kilometer lang en vijf kilometer breed. Toerisme is een belangrijke inkomstenbron, regelmatig meert er een cruiseschip af aan de kade van de hoofdstad Hamilton.

Hoge welvaart

Door de hoge welvaart voert de overheid van het land een streng toelatingsbeleid. Er wordt scherp gecontroleerd door de douane omdat de bevolking van andere Caribische eilanden het land beschouwt als luilekkerland. Ook toeristen worden gecontroleerd of ze een retourticket in bezit hebben. Is dat niet het geval, dan word je niet toegelaten tot het land.

Auto’s

Omdat het eiland zo klein is, is het vervoer en reizen aan regels gebonden. Je kunt er geen auto huren en elk gezin mag slechts één wagen bezitten. Wel rijden er bussen op de belangrijkste routes. De meest aantrekkelijke manier om het te verkennen is per boot.