Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Brunei

Omar Ali Saifuddien III, Brunei De moskee, vernoemd naar Omar Ali Saifuddien III, is een van de mooiste en bijzonderste moskees van Zuid-Oost Azië en wordt jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht.

Brunei is het kleinste land van Azië. De bijna driehonderdduizend inwoners leven in de gelukkige omstandigheid dat ze gemiddeld het hoogste inkomen ter wereld verdienen, weinig belasting betalen en overal subsidie voor krijgen. Het heeft allemaal te maken de enorme hoeveelheden olie waaraan de regering kapitalen verdiend.

Brunei is een islamitisch land, waar de geneugden des levens, zoals alcohol een doodzonde is en vrijwel niet te krijgen is. Ook het nachtleven stelt niet veel voor en de bewoners moeten zich strikt kleden, maar daar staat tegenover dat de bevolking in de watten wordt gelegd met gratis gezondheid, onderwijs en sportfaciliteiten.

Negara Darussalam

Negara Brunei Darussalam, zoals het land officieel heet, heeft een oppervlakte van 3575 vierkante kilometer. De meerderheid van de bevolking bestaat uit moslims, daarnaast zijn er nog bhoedisten en christenen. Het land bestaat uit twee aparte gedeelten, omsloten door de Zuidchinese Zee in het noorden en het Maleisische Sarawak in het zuiden. Het Westen is voornamelijk vlak, het oostelijk deel is bergachtig met veel oerwouden. Meer feiten en achtergronden over Brunei in Wikipedia

Geschiedenis

Het land was vroeger, in de vijftiende eeuw, een krachtige mogendheid die grote delen van Borneo en de Filippijnen in handen had. Na de Portugezen oefenden in de zeventiende eeuw de Engelsen invloed uit. In 1962 brak er onder de bevolking een opstand uit, die door de sultan werd gesteund. Sinds die tijd was de macht van de Engelsen tanende en in 1984 werd het land officieel onafhankelijk.

Bandar

De hoofdstad is Bandar met zestigduizend inwoners. Naast een van de mooiste paleizen van Azië, de Omar, Ali Saifuddin Moskee, heeft de stad prachtige musea, zoals het museum en het Malay technologisch museum. Zeker in de hoofdstad is het moeilijk om goedkoop onderdak te vinden. De prijzen van de hotels zijn schreeuwend duur.