Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Corsica

Bastia, Corsica Bastia is één van de grote steden op Corsica. Het heeft een Italiaanse uitstraling, want tot 1768 hadden de Genuezen dit gebied in handen.

Napoleon Bonaparte, de beroemdste inwoners van Corsica ooit, beweerde dat hij het eiland met de ogen dicht alleen al aan de geur kon herkennen. In de vroege zomer staat de natuur van het land in volle bloei. Niet voor niets bestaat een kwart van het eiland uit het Parc Naturel Regional de la Force.

Het eiland ligt in de Middellandse Zee, 170 kilometer ten Zuiden van Frankrijk en tachtig kilometer van de Italiaanse kust. Het ligt twaalf kilometer boven Sardinië en de twee eilanden worden gescheiden door de Straat van Bonifacio. Het heeft een oppervlakte van 8682 vierkante kilometer, een kwart van Nederland. Meer lees je op de officiële website van het verkeersbureau: Visit Corsica

Franse kust

Er wonen ongeveer een kwart miljoen mensen op het eiland voor de Franse kust. Ruim de helft van de bewoners zijn echte Corsicanen, De anderen voornamelijk Fransen. Een deel van de bevolking streeft naar onafhankelijkheid. Zo nu en dan lees je in de kranten dat er op het eiland weer een bomaanslag is gepleegd, meestal gericht tegen toeristische doelen. Dus helemaal ongevaarlijk is het eiland niet!

Wandelen

Veel wandelaars bezoeken het eiland in het voor- of najaar. De corsicanen zien zelf de lol er niet zo in, maar je kunt er fantastisch wandelen. Op het eiland kun je de Grand Randonnée lopen. Het is een meerdaagse wandelroute van 160 kilometer, die tot de zwaarste van Europa kan worden gerekend. Het is namelijk bergachtig en heeft een gemiddelde hoogte van bijna zeshonderd meter. Over het eiland ligt een bergengte. De hoogste berg is de met sneeuw bedekte Monte Cinto met een hoogte van 2710 meter.