Dominicaanse republiek

Het Fortaleza Ozama in Santa Domingo. Het staat in het oosten van het stadscentrum, is omringd door hoge muren en dateert uit het begin van de 16de eeuw. Je kan de Torre del Homenaje beklimmen, van waaruit je kan genieten van een uitzicht over de stad.

Toen de ontdekkingsreiziger Columbus in 1492 voet zette op de Dominicaanse Republiek, schreef hij een brief naar koningin Isabela van Castilië. ‘Dit is het mooiste land dat mijn ogen tot nu toe hebben gezien’. Overigens, volgens de bewoners van Jamaica had Columbus dit ook van hun eiland gezegd.

Sinds het begin van de jaren negentig is het land publiek ook bij de Nederlanders populair. Dat heeft alles te maken met het feit dat een Nederlandse luchtvaartmaatschappij een wekelijkse chartervluchten naar het Caribisch gebied verzorgt.

Puerto Plata

De Dominicaanse Republiek heeft zowel aan noord- als zuidkust kilometers lange zandstranden, compleet met wuivende palmen en een blauwe zee. Kustplaatsjes als Puerto Plata, Cabarete, Sosua en Punta Cana zijn populaire vakantieoorden geworden, met alle luxe van dien. Keerzijde is dat een groot deel van de bevolking in armoede leeft. Feiten en achtergronden in: Wikipedia Dominicaanse Republiek

Een citaat uit een reisgids: ‘Dat betekent dat u tijdens uw bezoek aan dit land wordt geconfronteerd met soms bittere armoede. Als u hier niet tegenkunt, dan kunt u beter een andere vakantiebestemming kiezen’.

Het vormt samen met Haïti het eiland Hispaniola. Het land heeft een oppervlakte van 48.422 vierkante kilometer, de grootte van Nederland en België samen. De hoofdstad is Sante Domingo en ligt aan de zuidkust. Er heerst een tropisch klimaat met een jaarlijks gemiddelde van 25 graden Celsius. Spaans is de officiële voertaal.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Lees meer