Egypte, Abu Simbel. Deze rotstempels liggen 260 kilometer ten zuiden van Aswan. De twee tempels werden tussen 1290 en 1224 voor Christus gebouwd, tijdens de regeringsperiode van de machtigste farao’s van Egypte, Ramses II en koningin Nefertari. Een bezoek aan Aboe Simbel mag je niet missen.
Of het nu de hectiek van het drukke Caïro (met zestien miljoen mensen) is of de rust van de koptische kloosters, je maakt op verschillende manieren kennis met Egypte. Je komt overal sporen van oude culturen en koloniale machten tegen en ziet dat terug in de imposante beelden en gebouwen.
Neem de majestueuze bouwwerken in de vallei der Koningen of de rijke flora en fauna van de Rode Zee. Egypte heeft veel dat de moeite waard is: een bezoek aan een oase, zeilen op de Nijl of het proeven van de mediterrane sfeer in de Nijldelta in het noorden van het land. Nog elk jaar doen archeologen nieuwe vondsten van Egyptische piramiden of koningsgraven en dat zegt wel iets over de roemruchte geschiedenis van het land. In 1996 werd nog het paleis van Cleopatra ontdekt in de haven van het noordelijke Alexandrië.
Bedoeïenen
Het merendeel van de Egyptenaren is spontaan en behulpzaam. Hoewel zowel het gesproken als geschreven Arabisch voor westerlingen erg moeilijk te bevatten is, spreken veel Egyptenaren net genoeg Engels om de reiziger op weg te helpen. Het land is ook goed per bus te bereizen. Je kunt een nacht onder de sterrenhemel in de woestijn doorbrengen. Dit soort trips worden bijvoorbeeld door de oorspronkelijke bewoners, de Bedoeïenen, verzorgd. Zij onderhouden kampeerplaatsen, verhuren jeeps en kamelen en laten zich als gids inhuren.
Duiken Rode Zee
Het Sinaï-schiereiland en de Rode Zee zijn paradijsjes voor duikers en snorkelaars, waar grillige koraalriffen en bijzondere vissoorten huizen. De meest bekende duikstekken zijn Hurghada en Sharm el Sheikh. Hurghada was ooit een klein vissersdorpje, maar inmiddels heeft het een ‘strip’ vol resorts. Sharm el Sheikh ligt op het zuidpuntje van de Sinai en staat bovendien bekend om z’n nachtleven.
Ook Safaga en El Gouna hebben mooie duikplekjes, maar het zijn wederom vooral oorden voor de verwende toerist. Met veel resorts. Backpackers vind je eerder in Dahab, wat in het Arabisch ‘goud’ betekent. Het plaatsje ligt 85 kilometer ten noorden van Sharm el Sheikh en is voor elk budget.
Ook het kleine vissersdorpje Marsa Alam ontwikkelt zich in rap tempo tot toeristenplaats. Nuweiba en Tarabin zijn een mooi alternatief. Nuweiba ligt omgeven door bergen, een blauwe zee en stranden vol palmen. In Tarabin, dat eraan vast ligt, kun je onder andere in bamboe hutjes overnachten.
Oevers van de Nijl
Egypte bestaat uit één miljoen vierkante kilometer. Daarvan is slechts zeven procent vruchtbaar, vooral de oevers van de Nijl, waar 57 miljoen Egyptenaren wonen. Voor Nederlanders is Egypte erg goedkoop. De munteenheid is het Egyptische pond. Creditcards worden geaccepteerd in de meeste hotels en restaurants, maar er kunnen toeslagen worden berekend.
De meeste mensen bezoeken de monumenten in het zuidelijke Opper-Egypte. Ze reizen vaak in een karavaan langs de bezienswaardigheden rondom Luxor, waar met name de tempels van Luxor en Karnak, de zeventig graven in het Dal der Koningen, de kolossen van Memnon en de tempel van Hasjepsut liggen.
Visumaanvraag
Op vakantie naar Egypte heeft u een visum Egypte nodig. Je kunt dat tegenwoordig snel en veilig doen met het digitale aanvraagformulier. De kosten van het visum Egypte bedragen €34,95 per persoon.
Visum Egypte
Voor Egypte heb je een visum nodig. Een van de bedrijven die daarbij kan helpen is E-visums.nl. Bij dit bedrijf kun je een visumaanvraag voor Egypte online invullen, zonder dat je hiervoor formulieren hoeft te ondertekenen. De visumaanvraag kost je slechts vijf minuten tijd.
Egypte visum
Wie op vakantie naar Egypte gaat, moet goed voorbereid zijn. Vergeet niet dat u een visum aanvraagt. Het visum Egypte is eenvoudig online te verkrijgen en u mag er maximaal 30 dagen aaneengesloten mee in Egypte verblijven.