Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Engeland

Big Ben, Londen, Engeland De Big Ben in Londen. Big Ben is de bijnaam van de slagklok, de zwaarste ter wereld, die in het Palace of Westminster in Londen hangt. Het is het meest gefotografeerde gebouw van Londen.

Engeland is het land van de afternoon tea, regen en stevig ontbijt. Van buikpijn bezorgende humor. Van beleefdheid. Beroemde wereldburgers als Hugh Grant, Alan Rickman en Davis Beckham. Bands als The Beatles, The Rolling Stones en Radiohead. De public houses: pubs. Shakespeare, King Arthur en Robin Hood. Van de reserved English. Het Glastonbury muziekfestival. Wimbledon. Het sociale hoogtepunt Royal Ascot. De hippe, trendzettende stad Londen. En ga zo maar door.

Liggend aan de andere zijde van de Noordzee, is Engeland een ideale vakantiebestemming. Voor een weekendtrip of een langere (rond)reis. En alleen al gezien het bovenstaande, heeft Engeland de reiziger veel te bieden.

London

Grote publiekstrekker is natuurlijk London, waar ongeveer 7,5 miljoen mensen wonen. Hiermee is Londen de stad met de meeste inwoners van de Europese Unie. De stad ishet politieke, economische en culturele centrum van dat land. Een bezoek aan de Big Be3n, shoppen in Oxford Street, bezoek Buckingham Palace of ga naar één van de topmusea van Londen. Het leuke aan Londen is dat alle bezienswaardigheden dichtbij elkaar liggen. Met het openbaar vervoer, bus of metro, kun je alles makkelijk en snel bereiken.

Yorkshire Dales en Northumberland

De grote variatie in het aanbod is een van de grootste krachten van het land. Je vindt er van alles: bossen, heuvels, stranden en eilanden. Nationale parken, waaronder the Lake District, Yorkshire Dales en Northumberland. Dieren als vossen, herten en eekhoorns. Kastelen, kathedralen, musea en moderne gebouwen. Zie ook de officiële website van Engeland: Visit England

Verschillende culturen en nationaliteiten leven er naast elkaar, met als gevolg bijbehorende restaurants waar je de thuisgerechten kunt proeven. In Engeland kun je cultuur snuiven, wandelen en fietsen. Of festivals afstruinen en in het bruisend nachtleven van Londen stappen. Niet voor niets is toerisme een van de peilers van de Engelse economie.

Eigenzinnig Engeland

Om terug te komen op de beleefdheid: de Engelsman (voor zover je die kunt generaliseren), is over het algemeen vriendelijk, behulpzaam en vooral aardig. Engelsen staan netjes in de rij voor een bioscoop of museum. Daarnaast zijn ze behoorlijk eigenzinnig. Niet voor niets rijden ze al eeuwen op de linkerkant van de weg.

Deze gewoonte stamt uit de Middeleeuwen, toen ridders aan de linkerkant reden, met hun zwaard in de rechterhand. Zo waren ze beter voorbereid op aanvallen van bendes en rovers. Napoleon heeft even geprobeerd deze gewoonte af te leren. Maar nadat hij werd verbannen naar een eiland, gingen de Engelsen weer gewoon aan de linkerkant van de weg te rijden.