Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Frankrijk

De Eiffeltoren Parijs Frankrijk De Eiffeltoren is gebouwd voor de Internationale tentoonstelling van Parijs in 1889. Driehonderd staalwerkers deden er twee jaar over om het te bouwen. Bij een bezoek aan de top zie je het kantoor van Gustave Eiffel, de aannemer van het gebouw. De wassen beelden die je daar ziet, zijn afbeeldingen van hem, zijn dochter Claire en de Amerikaanse uitvinder Thomas Edison.

Parijs, Mont-Saint-Michel, de Franse Côte d’Azur, camembert, Champagne en Disneyland. Frankrijk heeft zoveel afwisseling dat het nog steeds de populairste vakantiebestemming van de Nederlander is. Bovendien is het goed bereikbaar vanuit Nederland. Na een dag rijden zit je al diep in de binnenlanden.

Iedere streek heeft z’n eigen charmes. De mediterane sfeer van de Provence, het centraal gelegen Dordogne waar je kunt wandelen, fietsen en zwemmen in de gelijknamige rivier. In deze streken vind je ook mooie vakantieparken, ideaal om de omgeving verder te ontdekken!

Het ongerepte Bretagne waar de heldhaftige Galliërs ooit voor hun leven vochten en de smaakvolle wijnen van de Elzas. Juist die variëteit maakt het land zo aantrekkelijk. Meer info op de site van het Frans Bureau voor Toerisme in Nederland: Franceguide.com

Mont Blanc

Frankrijk is het op twee na grootste land van Europa. Alleen Rusland en de Oekraïne zijn groter. Het totale grondgebied heeft een oppervlakte van 551.100 km2. Hiervan is 3120 km kustlijn.

Het bestaat uit 96 departementen en heeft daarnaast nog een aantal overzeese gebiedsdelen: de Caribische eilanden Guadeloupe en Martinique, de Pacific eilanden Nieuw Caledonië, Tahiti en Frans Polynesië, Frans Guyana (Zuid-Amerika), Reúnion en Madagaskar in de Indische Oceaan en Saint Pierre en Miquelon in de Atlantische Oceaan. De hoogste berg van Europa ligt in het land: de Mont Blanc ligt met ruim 4800 meter tegen de Zwitserse grens aan.

Parijs

De meeste toeristen bezoeken Parijs, een goede tweede is Mont-Saint-Michel, het mysterieuze en vermaarde klooster dat voor de westkust van Frankrijk ligt.

Parijs is de miljoenenstad, waar je zonder problemen twee weken kunt verpozen zonder je te vervelen. Met de bekende toeristische attracties zoals de Eifeltoren en de Sacre Coeur, de vele kledingwinkels waar je de laatste mode kunt kopen, de duizenden restaurants, bars en andere uitgaansgelegenheden en de uitstapjes naar Versailles en Disneyland.

Côte d’Azur

Frankrijk heeft kilometers lange stranden aan de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee en je kunt er heerlijk ontspannen op de Roan campings in Frankrijk. Het grootste strand van Europa bevindt zich in La Baule, in het departement Loire Atlantique (Westelijke Loirestreek) en is twaalf kilometer lang.

Langs de Côte d’Azur liggen grote badplaatsen als Nice en Monaco en in Aquitane langs de westkust is het wat gemoedelijker en tref je gele zandstranden aan met de hoge golven van de Atlantische Oceaan.

Maar ook Normandië en Bretagne beschikken over prachtige stranden, maar hier is het weer over het algemeen iets minder.