Fuerteventura

Het visserplaatsje Ajuy op Fuerteventura met z'n karakteristieke zwarte strand.

Fuerteventura betekent in het Spaans ‘sterke wind’ en dat klopt ook wel. Want het eiland is ideaal voor wind- en kitesurfers. Zon, zee en honderdvijftig stranden gegarandeerd op dit vulkanische eiland dat ongeveer honderd kilometer voor de kust van Afrika ligt.

Na Tenerife is Fuenteventura het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Het eiland heeft een droog klimaat met onherbergzame gebieden. Het is nog steeds in ontwikkeling en er wordt nog druk gebouwd aan accommodaties. Inmiddels heeft de toeristensector een belangrijke vinger in de pap, maar ooit was het eiland het domein van boeren en vissers. Het was zelfs de graanschuur van de Canarische Eilanden. Meer achtergronden en info in: Wikipedia Fuerteventura

Windsurfen Fuerteventura

Corralejo ligt in het noordoosten van het land, waar enkele grote, witte stranden liggen. In dit populaire dorpje voor vakantiegangers zijn diverse restaurants en kun je mountainbiken, wind- en kitesurfen. Vanuit hieruit kun je ook naar het eiland Lanzarote. Voor de kust ligt het Lobos, een eilandje waar je kunt duiken of wandelen. Andere bekende toeristische plekken zijn Caleta de Fustes, Costa Calma en het schiereiland Jandía.

Puerto del Rosario

De hoofdstad van het eiland is Puerto del Rosario. Hier tref je onder andere de kerk Nuestra Senora del Rosario en het museum Casa Museo de Unamuno. Ooit woonde hier Miguel de Unamuno, filosoof en schrijver. Aan de Oostkust ligt Caleta de Fustes waar veel jonge gezinnen neerstrijken. Ook hier kun je goed duiken. In Costa Calma vind je ook veel zandstranden en kun je onder andere de Zoo Parque de los Camellos bezoeken, een park met exotische vogelsoorten. Je kunt er ook op kamelentocht.

 

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Lees meer