Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Gran Canaria

Het strand van Playa de Amadores op Gran Canaria. In tegenstelling tot Tenerife heeft Gran Canaria wel enkele mooie zandstranden, waaronder Playa de Amadores. Het strand van Playa de Amadores op Gran Canaria. In tegenstelling tot Tenerife heeft Gran Canaria wel enkele mooie zandstranden, waaronder Playa de Amadores.

Zon, zee en strand. En dat het hele jaar door. Gran Canaria is een van de populairste eilanden van de Canarische Eilanden, en zeer in trek bij zonaanbidders. Maar wie meer wil, kan genieten van de overweldigende natuur.

Gran Canaria ligt ruim tweehonderd kilometer verwijderd van de noordwestkust van Afrika en maakt onderdeel uit van Spanje. Het eiland heeft een plezierig klimaat en wordt vooral door liefhebbers van strand, zon en zee bezocht. Niet alleen in de zomer, maar vooral ook in het voor- en najaar als de temperatuur heerlijk tussen de 20 en 25 graden schommelt. Meer lees je op de officiële website van het bureau voor toerisme: Grancanaria.com

Playa del Ingles

De gemiddelde temperatuur is 22 graden Celsius. Drie kwart van de inkomsten op Gran Canaria komt uit het toerisme, dat zich vooral in het zuiden afspeelt. Jaarlijks komen er meer dan twee miljoen toeristen. Playa del Ingles, Maspalomas, Caleta en San Agustin zijn populaire plaatsen.

Las Palmas is de hoofdstad. Maspalomas is een van de bekendste zandstranden. De Pozo de las Nieves is het hoogste punt van het eiland ligt op 1949 meter. De Spanjaarden veroverden het in de vijftiende eeuw.

Las Palmas

Las Palmas is de hoofdstad van het eiland. Weliswaar heeft het geen supermoie stranden, maar er is genoeg te doen. Kerken, kastelen en paleizen; hjet is er allemaal te zien. Een mooie wijk die je zeker moet bezoeken is Vegueta. Hier kun je door de straatjes slenteren en genieten van de huizen met de houten balkons.

Langs het strand ligt de boulevard met winkeltjes, restaurantjes en terrasjes. Het Casa de Colón is een museum over de ontdekkingsreiziger Columbus en zijn reizen. Hij heeft hier gewoond.

Palmitos Park

In het zuiden van het eiland ligt het vogelpark Palmitos Park. De Dunas de Maspalomas zijn een beschermd natuurgebied waar je prachtige wandelingen kunt maken. In de vissersplaats Arguineguin is een grote markt op dinsdag. De natuur op Gran Canaria is overweldigend en je kunt prachtige wandelroutes maken, maar ook met de auto rijd je langs de leukste plekjes.

Zoals de woeste westkust van Mirador de Balcon met de grillige rotsen. Alle blroemen en planten zie je terug in de prachtige tuin Jardin Canario van 27 hectare groot, diegrat is te bezoeken. Het strand van Playa del Ingles met een lengte van zeven kilometer het populairste strand van het eiland. In het verlengde ligt het strand van Maspalomas.