Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Orcha India In Orcha staat een enorm tempelcomplex, de meest opmerkelijke daarvan zijn de Raja Mahal en de Jahangir Mahal. De Jahangir Mahal is een prachtige voorbeeld van de Mughal architectuur.

De bevolking van India is even gevarieerd als de Garam Masala, het beroemde specerij dat soms wel uit meer dan 25 soorten kruiden bestaat. Eén op de zes mensen van deze aardbol woont in het land.

Het is er erg druk, met meer dan een miljard inwoners. Vooral de steden puilen uit, vele hebben miljoenen inwoners. Het is vaak een kleurrijk schouwspel, want de Indiër leeft op straat, daar eet hij, slaapt hij en sterft hij.

India is een immens land met verschillende landschappen. In het noorden van het land ligt een gebergte met de hoogste toppen van de wereld: de Himalaya. Er wonen slechts 100.000 mensen in dit onherbergzame gebied, waar de bergtoppen gemiddeld hoger dan 5 kilometer zijn. In het midden is het in de zomer bijna niet uit te houden en worden temperaturen van boven de 50 graden Celsius gemeten.

Calcutta

Zuid-India is wat dat betreft wat aangenamer, het land is groener en vruchtbaarder, de stranden zijn verkoelend. New Delhi werd begin 1900 door de Engelse architect Luytjens ontworpen. Niet voor niets maakte moeder Theresa, de Albanese non die haar leven in dienst stelde van de armen, Calcutta tot haar ideale werkplaats.

Van de Indiase miljoenensteden is Bombay de modernste (maar ook de duurste) stad. In de zestiende eeuw bouwde de Hollandse VOC een opslagplaats voor kruiden ten noorden van Madras, langzaam ontwikkelde de stad zich tot een belangrijke handelspost.

Hindu

In 1966 waren er in India grote rellen, waar meer dan tien doden bij vielen. Oorzaak van de onrust was dat er een compleet verbod op het fokken van runderen was geëist.

De koe neemt nu eenmaal een belangrijke plaats in in het dagelijks leven van de Indiër. Ze zijn in het straatbeeld niet meer weg te denken, staan soms midden op straat het verkeer te hinderen.

Voor de Hindoe is de koe heilig. Als onderdeel van de natuur wordt de koe geïdentificeerd met de Ahimsa, dat betekent de afwezigheid van de wil om te doden. De koe is ook het symbool van de moederschap en naastenliefde.

De waarde van de koe kwam in vroegere tijden vooral tot uiting tijdens hongersnoden. Vooral kinderen hielden zich vaak in leven door het drinken van de melk. Nu staat dat Heilige koe meer in de weg dan dat het produktief is. Een Nederlandse koe geeft namelijk tien keer zoveel melk als een Indiase koe.

Visum India

Sinds 2015 is het mogelijk aanvragen voor visa India geheel online te regelen. Het visum dat India hiervoor gebruikt is een zogenaamd e-visum. Regel bij visum India het allemaal snel en gemakkelijk.

India visum

Voor India heb je een visum nodig. Visum India kan je daarbij helpen. Je kunt je visumaanvraag voor India online invullen, zonder dat u hiervoor formulieren dient te ondertekenen.