Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Kilimanjaro,Kenia De Kilimanjaro ligt op de grens tussen Tanzania en Kenia en is de hoogste berg van Afrika. De berg kan worden beklommen door geoefende wandelaars, maar door de hoogte en diverse klimaatzones is het een zware klim. Je bagage kan echter worden gedragen en een kok kan onderweg je eten klaarmaken.

Kenia is bekend van de safari’s, de vele natuurreservaten, de savanah’s, de moderne miljoenenhoofdstad Nairobi en de Maasai, de inheemse stammen die in hun kleurrijke kleding met hun kuddes over de steppen zwerven. In Kenia werd als een van de eerste Afrikaanse landen het toerisme ontdekt.

Het land is wat betreft oppervlakte iets groter dan Frankrijk. Het land is sinds 1963 onafhankelijk van Groot-Brittannië en daarom spreekt de bevolking Engels. Hier en daar kom je nog koloniale gebouwen tegen. Het toerisme is de grootste bron van inkomsten.

Mombasa

Je ziet er een grote diversiteit van landschappen. In het westen is het weelderig groen terwijl in het noorden het woestijnlandschap overheerst. Het land heeft veel savanah-achtige vegetatie en enkele stukken zijn met bos begroeid. De meeste mensen wonen in de vruchtbare gebieden, het westen en zuidwesten van het land. Lees meer op de officiële website van het bureau voor toerisme: Magical Kenya

Daar ligt onder meer Mombasa en de vele aantrekkelijke kustplaatsen. Zonaanbidders, duikers en snorkelaars kunnen hier weken vertoeven langs de vierhonderd kilometer lange kuststrook. Met witte stranden, wuivende palmen en een aangename zee. Hier is nog geen massatoerisme en deze streek wordt veel door rugzaktoeristen bezocht.

Nairobi

De hoofdstad Nairobi ligt in de zuidwestelijke hooglanden. In het zuiden komen toeristen voor de luxe safari’s en de natuurreservaten. Op de savanah’s liggen de grote wildparken, zoals het populaire Masai Mara en Tsavo. Hier dolen de Maasai met hun kuddes rond, maar je ziet ook leeuwen, olifanten, luipaarden, giraffes, buffels, neushoorns en gazelles.

In maart en april en van oktober tot en met december is de regentijd. Je kunt in de maanden januari en februari het beste de wildparken bezoeken, omdat de dieren door de droogte dan naar de meren trekken en goed te zien zijn.

Rift Valley

Van noord naar zuid wordt het land doorkliefd door de Rift Valley, een indrukwekkend natuurverschijnsel. Er liggen mysterieuze sodameren waar flamingo’s leven. Een andere publiekstrekker is Mount Kenia in het midden van de hooglanden, met een hoogte van 5200 meter een van de hoogste bergen van Afrika. Je kunt er bergbeklimmen en wandelen.

Visum Kenia

In 2018 of 2019 moeten alle reizigers die naar Kenia reizen,  al voor vertrek een visum aanvragen. Als u de Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft, kunt u de aanvraag voor het visum online indienen via deze website. Het is dan niet nodig een bezoek te brengen aan de ambassade van Kenia. Kijk voor meer informatie op visum voor Kenia.