De hoofdstad Koeweit stad is het politieke, culturele en economische centrum van het land. Grootste bezienswaardigheid van de stad zijn de 180 meter hoge Kuweit Towers.
Koeweit is een klein olierijk land aan de kust van de Perzische Golf. Met alleen Koeweit-Stad en de kust als toeristische trekpleisters, want verder is er alleen woestijn. Maar zegt een oud gezegde, in de woestijn is ook altijd wel iets te zien en te beleven.
De hoofdstad is Koeweit-Stad. Hier en daar zijn nog herinneringen aan de inval van Irak die in de jaren negentig de oorlog aan het land verklaarde. Maar Koeweit-Stad heeft zich ontwikkeld tot een oase van rust in een land van woestijnvlakte, geschikt voor levensgenieters. Met uitstekende musea, zeer verzorgde stranden en luxueuze restaurants, maar ook moderne winkelcentra en jachthavens. Meer feiten en achtergronden in: Wikipedia
Buiten de stad er zijn niet zoveel attracties , behalve langs de kust waar je kunt duiken, surfen of waterskiën langs de Rode Zee en de Perzische Golf.
Oliestaat
Vanaf de achtste eeuw maakte Koeweit deel uit van het Abbasiden rijk. In de zestiende eeuw werd het onderdeel van het Ottomaanse Rijk en kreeg steeds meer autonomie. In 1899 werd het een Brits protectoraat en het duurde tot 1961 dat Koeweit onafhankelijk werd. In die tijd was al bekend dat Koeweit door de ontdekking van olie een rijk land was. Dat trok ook veel gastarbeiders aan, waardoor de bevolking van enkele tienduizenden naar bijna drie miljoen steeg.
De Irak-oorlog
Iedereen kent het land van de Irak-oorlog. Het land werd bezet door Irak op 2 augustus 1990, het begin van de Golfoorlog van 1990-1991, waarin Koeweit op 26 februari 1991 door een internationale coalitie werd bevrijd. Het land wordt geleid door de emir, het staatshoofd van het land. Het parlement bestaat uit vijftig leden, die worden voor vier jaar gekozen. Sinds 2005 zijn ook vrouwen stemgerechtigd en mogen zij gekozen worden.