Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Letland

De stad Riga, Letland De stad Riga heeft veel historische invloeden, met een mengeling van barok, gotiek en Jugendstil. Op de foto de Middeleeuwse huizen die ook wel de Drie Broers worden genoemd. Het centrum heeft middeleeuws plein, dat door de UNESCO tot beschermd monument is verklaard.

De hoofdstad Riga met het historische centrum en de prachtige natuur van de Gauja Vallei behoren tot de mooiste plekjes van Letland. En wie van zingen houdt; de Let Krisjanis Barons verzamelde meer dan een miljoen ‘dainas’, oftewel volksliedjes.

Door de eeuwen heen regeerden verschillende landen over Letland: Polen, Zweden, Rusland en ook Duitsland. In de Tweede Wereldoorlog werd het land door de Duitsers ingenomen en na de overgave van de Nazi’s namen de Russen het over. Vanaf 1987 werd de roep om onafhankelijkheid steeds groter en uiteindelijk – na enig tegenstribbelen van de Sovjetunie – werd het op 21 augustus 1991 onafhankelijk. Alles over het land in Wikipedia: Wikipedia

Duizenden meertjes

Letland heeft een oppervlak van 64.600 vierkante kilometer en is een vrij vlak land zonder hoge gebergten. De hoogste berg is de Gaizinhalms met een hoogte van 311 meter. Verder bestaat het land uit bos, bebouwde grond en duizenden meertjes. De twee grootste rivieren zijn de Dangava en de Gauja.

Riga

De hoofdstad van het land en herbergt ongeveer 800.000 inwoners. Het is de grootste stad van de drie Baltische staten. De stad heeft veel Duitse invloeden, mede doordat de Duitsers en Pruisen van de 12e tot de 17e eeuw hier leefden, woonden en werkten. Vooral in de oude stad in het centrum zijn veel Duitse gebouwen.

Er staan veel kathedralen, waaronder de St. Peters kerk en de Rigas Dom en daarnaast kun je het museum van de geschiedenis van Riga bezoeken. In het nieuwe deel van Riga vind je veel 19de en 20ste eeuwse gebouwen terug en er zijn veel winkels en restaurants.

Vakantie Letland – Letland is een prachtig land met vele bezienswaardigheden. Tijdens een bezoek naar Letland moet u zeker de geweldige stad Riga bezocht hebben! Het is ook mogelijk alleen een losse accommodatie te boeken en zelf het vervoer te regelen naar de bestemming. De hoofdstad is een prachtige stad met eeuwenoude gebouwen en prachtige parken aan de rivier Daugava. Riga heeft na de onafhankelijkheid van Letland een metamorfose ondergaan en is nu een moderne stad met volop uitgaansmogelijkheden en gezellige restaurants.