Madagaskar

Met hun unieke vorm en imposante gestalte is baobab boom een icoon in het landschap van Madagaskar. De boom kan een hoogte van achttien meter bereiken.

Met hun unieke vorm en imposante gestalte is baobab boom een icoon in het landschap van Madagaskar. De boom kan een hoogte van achttien meter bereiken.

Madagaskar heeft van alles wat. Uit Azië en Afrika heeft de bevolking zijn eigen gebruiken en geloof meegenomen. Uit het Verre Oosten vind je hier riksja’s en rijstterrassen, uit Zwart Afrika bijgeloof en uitbundigheid en in huidskleur zie je alle varianten van geel tot zwart. In alle gebieden tref je een uitgebreide dierenpopulatie aan. Wellicht zie je de lemuur – een halfaap – die alleen op Madagaskar leeft.

Ten oosten van Mozambique ligt Madagaskar, het vierde grootste eiland ter wereld. De hoofdstad Antananarivo is gebouwd op tien heuvels. Op Madagaskar komen andere mensen, dieren en planten voor dan in de rest van de wereld. Er is een verscheidenheid aan landschappen. Het midden kenmerkt zich door hoge bergen tot tweeduizend meter hoog. Meer achtergronden in: Wikipedia Madagaskar

Diego-Suarez

In het uiterste noorden, dat Arabisch aandoet, ligt aan één van de mooiste baaien Diego-Suarez. Van hieruit kun je een bezoek brengen aan het Nationaal Park Montagne d’Ambre (hoogste punt is 2876 meter). In dit regenwoud kun je wandelingen maken tussen orchideeën, boomvarens en schroefpalmen. Het zuiden is bekend om zijn grillige zandsteenformaties. Hier kun je prima wandelen door savannelandschap en rotskloven. De inwoners maken van rode aarde huizen die kriskras over de heuvels staan.

Ile Sainte Marie

Als je de kust nadert, groeien er steeds meer kruikvormige baobabs, palm- en apebroodbomen. Door tropisch woud dalen we af in grotten en canyons en speuren naar kleurrijke vogels. Er is geen betere plaats om het avontuur af te sluiten dan op Ile Sainte Marie. Je kunt hier tussen de kokospalmen luieren, slenteren langs de witte zandstranden of duiken in de blauwe zee boven koraalriffen met kleurrijke vissen en schildpadden.

Tijdens een wandeling, een tocht met een pousse-pousse (fietstaxi) of in de volkse “basse-ville” ervaar je hoe innemend en goedlachs de Malagasy zijn.

Antananarivo

Antananarivo, ook wel Tana genoemd, is de hoofdstad van Madagaskar en ook de grootste stad. De stad is druk, maar bijzonder. Neem de zakenwijk Hauteville, waar je door smalle straatjes langs kerken en voormalige koninklijke gebouwen slentert. Vereder moet je de zomermarkt bezoeken, de Araben ny Fahaleovantena, de beste plaats voor handwerk.

Voor de cultureel ingestelde reiziger is een bezoek aan te raden aan het Musée d’Académie Malgache met diverse tentoonstellingen, zoals de bekende begrafenisrituelen.

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Lees meer