Home Wereldlanden Myanmar

Myanmar

 Myanmar, Popa Hill klooster
Mount Popa is een vulkanische uitstulpsel van 737m hoog met loodrechte rotswanden. Het is een heilige berg voor de Birmezen, waar bovenop een klooster is gebouwd, het Popa Hill klooster.

Eén van de meest geïsoleerde, geheimzinnige, maar ook best geconserveerde landen in Zuid-Oost Azië is Myanmar, het vroegere Burma of Birma. Myanmar ademt een aparte sfeer uit, is nog niet bedorven door massatoerisme en de bevolking is behulpzaam en vriendelijk tegenover buitenlanders. Er wonen ongeveer zevenenveertig miljoen mensen in Myanmar.

De reiziger die besluit Myanmar te bezoeken, kan dit het beste doen van oktober tot maart. In april en mei is het er erg heet en droog, van juni tot en met september zijn er veel moessonregenbuien die ervoor zorgen dat het land constant blank staat. De inwoners van Myanmar zijn erg bijgelovig.

Opium

Myanmar grenst in het noordoosten aan China, in het westen aan Bangladesh en India en in het oosten aan Thailand en Laos. Hoewel de economie op een laag pitje staat, worden er produkten gemaakt zoals tabak, rijst en katoen en worden er veel mineralen en edelstenen gevonden. Meer feiten en achtergronden over het land: Wikipedia 

In het noorden van het land wordt op grote schaal papaver verbouwd, de grondstof voor opium en heroïne. Het wordt wel de gouden driehoek, het gebied waar de meeste opium ter wereld vandaan komt.

Pagode van Shwedagon

De hoofdstad is Rangoon of Yangon, met 3,5 miljoen inwoners. De stad doet ietwat vreemd en buitenlands aan, met rechte straten en wegen en Europese gebouwen. Dat komt door de invloed van de Engelsen in de negentiende eeuw, die het land lange tijd bezet hielden. Eigenlijk is er niet zoveel te zien in Rangoon.

Alleen ´s avonds tijdens de verlichte markt is het er gezellig en daarnaast is een bezoek aan de pagode van Shwedagon aan te bevelen, één van de indrukwekkendste tempels in Myanmar. Het is het centrum van het boeddhistische geloof in het land. Mooiere steden zijn Mandalay, Pagan (een archeologisch hoogstandje met meer dan 2000 tempels) en het Inge-meer, waar je een boottocht kunt maken. Maar het is toch wel de totaalindruk van Myanmar die een onuitwisbare indruk op de toerist zal maken.

Van Verre Reizen Myanmar – Van Verre Reizen verzorgt individuele reizen op maat naar Myanmar. U geeft uw wensen aan, wij stellen uw eigen route door het prachtige Azië samen.