Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Palau

Paulau De kust van Paulau. De eilandengroep heeft een spectaculaire onderwaterwereld met koralen, vissen, anemonen en grotere zeedieren zoals schildpadden.

Over Palau, dat deel uitmaakt van de Carolinen, is men het volgende eens: dit is onderwater wonder numero uno op de wereld, met een buitengewoon rijk kleurenpalet aan koraal en vis.

Wat natuurlijk niet betekent dat het boven water huilen met de pet op is. Integendeel. De meeste eilanden zijn bedekt met een dik pak paradijselijk groen. En voor één keer hoef je hiervoor zelfs niet naar de verste uithoeken. Nee, het natuurfeest begint al op het hoofdeiland, Babeldaob. Dat is trouwens goed voor drievierde van de totale oppervlakte van de archipel. Het is hiermee het grootste eiland van Micronesië, na Guam, van waaruit dagelijkse vluchten vertrekken naar Palau. Meer info lees je op de officiële site van het verkeersbureau: Visit palau

Japanse invloed in Koror

De Japanners zwaaiden de scepter op Palau tussen de beide wereldoorlogen, en maakten van de hoofdplaats Koror een moderne stad. Hun invloed is nog merkbaar, maar Koror is vandaag heel wat minder bruisend. Toch leven hier nog steeds tweederde van alle Palauers, de meesten van hen zijn jongeren op zoek naar werk. Al bij al is de hoofdstad weinig meer dan een transit, een noodzakelijke maar handige tussenstop op weg naar betere oorden.

Rotseilanden

Je kunt naar de Rotseilanden bijvoorbeeld, Palau’s nationale trots en enige nationale park. Zeventig van de meer dan Tweehonderd paddestoelvormige en begroeide rotsen zijn beschermd. Ze zijn de thuis van grote kolonies zeevogels en waterschildpadden.

Zuidzee eiland

Palau heeft kort samengevat niks dan voordelen. Het is stabiel en veilig, en je hoeft niet naar de meest afgelegen eilanden om de ziel van de keten te ontdekken: het hoofdeiland geeft al een mooie doorsnee. De natuur is overweldigend, en geen enkel dier of plant is giftig. De cultuurtraditie is sterk, maar niet “gemaakt”. Dat proef je onder andere in de typische ontmoetingshuizen. Hoewel elk Zuidzee eiland zichzelf graag de noemer van “mooiste eiland” toedicht, maakt Palau in alle opzichten veel kans op een ereplaats.