Puerto Rico

Puerto Rico, de hoofdstad San Juan,

Puerto Rico is een van de rijkere landen van het Caribisch gebied. Met een gemiddeld jaarinkomen van boven de vijfduizend euro en een gemiddelde leeftijd van zeventig jaar hebben de Puertoricanen het relatief goed. Deze welstand komt mede doordat het eiland de laatste honderd jaar steeds meer onder Amerikaanse invloed is gekomen.

Puerto Rico heeft een gevarieerd landschap, met als ruggengraat de bergkam Cordillera Central. Over de gemarkeerde paden worden vele wandeltochten gemaakt door natuurliefhebbers van het tropische regenwoud. Er valt jaarlijks meer dan 600 centimeter regen, er komen 250 verschillende boomsoorten voor en daarnaast is er een weelderige flora en fauna. Voor de gevorderde wandelaar is een klimtocht naar de 1338 meter hoge Ferro Punto, de hoogste berg van Puerto Rico, het ultieme doel. Meer feiten en achtergronden in: Wikipedia Puerto Rico

San Juan

Puerto Rico werd in 1493 ontdekt door Columbus en daarna heersten de Spanjaarden er vierhonderd jaar lang. Ook andere mogendheden pikten hun graantje mee. De Fransen verwoesten San German, de Hollanders staken San Juan in brand en de Engelsen brandden in 1702 Arecibo plat. Na de Spaans-Amerikaanse oorlog kwam Puerto Rico in Amerikaanse handen.

Na de Tweede Wereldoorlog kreeg het eiland een zekere mate van zelfbestuur. De Amerikanen investeerden in de economie en verhoogden daarmee de levensstandaard van de bevolking. De hoofdstad van Puerto Rico is San Juan. Het is een historische stad, waar overblijfselen van oude stadsmuren van dertien meter hoog en het grote fort San Felipe del Moro terug te vinden zijn.

Ook in San Juan is de Amerikaanse invloed zichtbaar. Cola en hamburgers zijn overal verkrijgbaar. In de stad kun je ook de Rio Piedras bezoeken, een botanische tuin met meer dan 250 soorten tropische planten. Verder zijn er galeries en diverse musea.

Nationaal park Rio Camuy Park

Een van de mooiste nationale parken van het Caribisch gebied is het Rio Camuy Park. Per dag worden er slechts vijfhonderd toeristen toegelaten. Trekpleister is een tocht naar een onderaards rivierenstelsel, dat door de rivier Camuy is gevormd. Met een plaatselijke gids daal je af in een enorme grot, die uit vele tunnels, onderaardse gewelven en onderwatermeren bestaat. Je kunt vanuit de hoofdstad San Juan de tocht boeken.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Lees meer