Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Saint Vincent en Grenadines

Kingstown, Saint Vincent en de Grenadines Kingstown is de belangrijkste haven van Saint Vincent en de hoofdstad van Saint Vincent en de Grenadines. Kingstown wordt veel door toeristen bezocht, ook omdat er veel cruiseschepen aanmeren.

Witte zandstranden op verlaten eilanden, hemelsblauw water en nergens een ziel in de buurt, zo kun je eilandengroep St. Vincent en de Grenadines met in totaal 32 eilanden omschrijven. En op deze exotische en idyllische plek was ook de verfilming van de Pirates of the Caribbean.

Saint Vincent en de Grenadines ligt in de Caribische Zee ten noorden van Grenada. Het bestaat uit het twintig kilometer lange Saint Vincent en een aantal kleine eilandjes die samen de Grenadines heten. Het maakt deel uit van het Brits Gemenebest en het staatshoofd is Koningin Elizabeth II.

Kingston

St. Vincent is het hoofdeiland en hier ligt ook de hoofdstad, Kingstown. Saint Vincent en de Grenadines zijn vulkanisch. De actieve vulkaan Soufrière (1234 meter) zorgde in 1902 voor dood en verderf en bij een uitbarsting werden 1680 mensen gedood. Meer feiten en achtergronden in: Wikipedia St. Vincent en de Grenadines

Franse kolonisten kregen in 1719 de controle over het eiland en begon koffie, tabak , katoen en suiker op de plantages te verbouwen. Deze plantages werden bewerkt door slaven uit Afrika . In 1763 kwam de controle van St. Vincent in handen van Groot-Brittannië . Frankrijk viel echter opnieuw het eiland binnen in 1779.

Maar na het Verdrag van Parijs kreeg het Verenigd Koninkrijk in 1783 deze eilandengroep definitief toegewezen. Bijna tweehonderd jaar later, In 1979, werd het onafhankelijk. Kingstown met twintigduizend inwoners is de grootste en belangrijkste haven van het eiland.

Mustique

Grenadines bestaat uit allerlei kleine eilanden. Drukte en verkeer zul je hier niet aantreffen; misschien kun je nog een onbewoond eiland ontdekken! De bekendste eilandjes zijn Bequia en Mustique waar ook veel zeezeilers aandoen. Op Mustique hebben verschillende beroemdheden een huis.

Hier zijn ongerepte stranden waar je lekker kunt luieren. Ooit waren deze eilanden het toneel van echte piraten, reden ook voor Hollywood om hier de films van Pirates of the Caribbean op te nemen. Het land is ook geschikt om te gaan duiken. Er zijn vele koralen en prachtige riffen te zien.