Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Saoedi-Arabië

Saoedi-Arabië de Masjid Nabawi in Madinah De Moskee van de Profeet of de Masjid an-Nabawi ligt in Medina. De moskee herbergt in de opvallende groene koepel het graf van Mohammed. De moskee is na Al-Masjid al-Haram in Mekka de grootste moskee ter wereld.

Saoedi-Arabië: het land van de twee belangrijkste heilige plaatsen van de Islam. Mekka en Medina. Voor de meeste mensen wel bekend. De pelgrimage naar Mekka is verplicht voor ieder moslim die het zich financieel en qua gezondheid kan veroorloven. Helaas mogen niet-moslims de stad niet bezoeken.

Toch heeft Saoedie-Arabië nog veel meer plaatsen om te bezoeken. De hoofdstad, Riyadh, ligt in het hart van het land. De stad heeft met vele grote hotels en kantoren een moderne uitstraling. Wel gelden er op straat strenge Islamitische regels. De vrouwen zijn buitenshuis volledig bedekt en alleen hun ogen zijn zichtbaar. Ook vrouwelijke toeristen dienen zich aan te passen, door zich zeer discreet en ingetogen te kleden. Meer feiten en achtergronden in: Wikipedia Saoedi-Arabië

Forten en kamelenmarkten

Saoedi-Arabië heeft een aantal plaatsen met mooie forten, musea en parken om te bezichtigen. Het Masmak fort is gevestigd in een oude wijk van Riyadh en is opgericht in 1865. Het is een enorme burcht met vier torens van zo’n achttien meter hoog.Toeristen kunnen er enkele dagen per week een bezoek aan brengen.

Saud museum

Tevens is er een tentoonstelling over de aspecten van de islamitische cultuur en kunst. Het Koning Saud museum heeft een tentoonstelling over de archeologische vondsten in Al-Faw en Rabdhah. Ook leuk om te bezoeken is de grootste kamelenmarkt van het Midden-Oosten. Andere bijzondere plaatsen zijn onder andere: De stad Hail in de centrale regio. Dit is het middelpunt van de landbouwsector. De stad kent enkele bezienswaardigheden zoals het Al-Qashalah Fort, gebouwd in 1930 en het Airif Fort. Dit laatste fort werd ongeveer 200 jaar geleden gebouwd als observatiepost.

Jedda

De stad Jedda. Deze stad heeft zich ontwikkeld tot een van de meest commerciële steden van Arabië. De meeste bezienswaardigheden van deze stad bevinden zich langs de oude stadsmuur die in 1940 werd afgebroken. Zo vindt je er onder andere traditionele architectuur van Jedda.

Tabuk

Tabuk is de grootste stad van het noordwesten van Saoedi-Arabië. Het is een militaire stad en erg conservatief. Bezienswaardigheden zijn onder meer het Tabuk Fort en de moskee van de profeet Mohammed. Daarnaast heeft het land een prachtig nationaal park. Het Asir nationale park heeft een oppervlakte van 450 000 vierkante kilometer. Er bevinden zich twee berggebieden genaamd Al-Soudah en Al-Sahab. Toeristen kunnen gemakkelijk toegang krijgen tot dit natuurgebied.