Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Seychellen

Seychellen Digue is het op twee na grootste eiland van de Seychellen. La Digue is vernoemd naar een schip van ontdekkingsreiziger Marc-Joseph Marion du Fresne, die de Seychellen in 1768 bezocht. Tegenwoordig leeft het eiland van het toerisme. De zandstranden met granietformaties zijn de belangrijkste attractie, waarvan Anse Source d’Argent het spectaculairst is.

Moeder natuur besteedde extra aandacht aan de Seychellen, toen deze eilandengroep werd geschapen. Dat is wel duidelijk, want deze bestemming wordt niet voor niets vaak als huwelijksreis geboekt. De Seychellen zijn ook heel geschikt om te ‘Island Hoppen’, want het bestaat uit 115 eilanden verspreid in de Indische Oceaan.

Seychellen doen denken aan het paradijs. Ieder strand is weer anders en je wordt constant door de prachtige natuur omringt. Ook voor duikers en snorkelaars zijn de Seychellen een unieke bestemming. In het bergachtige binnenland ligt het nationale park Morne Seychellois National Park en er zijn genoeg onbewoonde eilandjes te vinden.

Hoofdstad Victoria

Er komen ook tientallen unieke plantensoorten voor, die nergens anders ter wereld te vinden zijn. De bevolking van de eilanden leeft van toerisme en de visvangst. Naast luxe hotels zijn er ook genoeg budget overnachtingsmogelijkheden. Voor elk wat wils dus. De drie bekendste eilanden zijn Mahé, Praslin en La Digue. De hoofdstad is Victoria. Van de inwoners woont negentig op het hoofdeiland Mahé. Het eiland is 27 kilometer lang en tussen de drie en acht kilometer breed.

Britse kroonkolonie

De bekende ontdekkingsreiziger Vasco da Gama ontdekte de Seychellen in 1501. Nadat het eerst in Franse handen was, namen in 1794 de Britten het bestuur over en het een Britse kolonie. In die tijd werden het populaire vakantiebestemmingen voor de Britse rijken. In 1903 werd de Seychellen officieel een Britse kroonkolonie. Meer feiten in Wikipedia

Maar na de oorlog werd de roep om onafhankelijkheid groter. Dat leidde op 4 en 5 juni 1977 tot een coup, waarbij aanhangers van premier René (SPUP) de macht grepen. De eerste onafhankelijke president werd France-Albert René die het land autoritair leidde. In de jaren erna werden er diverse staatsgrepen gedaan, maar die mislukten steeds. In 1991 werd een meerpartijenstelsel ingevoerd en keerde de rust op de Seychellen terug.

Grote kokosnoot

Door de afgelegen ligging groeien er bijzondere soorten planten. Op de eilanden groeit coco de mer,een kokospalmsoort die de grootste kokosnoot ter wereld bevat. De kokospalm is te vinden op slechts één eiland van de Seychellen, Praslin. De kokosnoten kunnen een lengte van ongeveer veertig centimeter en een gewicht 25 kilogram bereiken.
Daarnaast is de eilandengroep rijk aan vogelsoorten, zoals de zeldzame zwarte papegaai en de witte stern. Op Bird Island komen jaarlijks meer dan een miljoen bonte sternen broeden. Om dit natuurschoon te beschermen voor de toeristen die dit natuurlijk graag willen zien, zijn er natuurreservaten en nationale parken opgericht.