Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Tenerife

 El Teide, Tenerife De laatste eruptie van El Teide, de grootste vulkaan van het eiland Tenerife, was in 1909. Met bijna vier kilometer is het de hoogste berg van Spanje die veel wordt beklommen door toeristen.

Niet voor niets is Tenerife een van de populairste eilanden van de Canarische eilanden. Een roemruchte geschiedenis, prachtige lavastranden, veel accommodaties en ook mooie plekjes. Natuurlijk moet je oog in oog hebben gestaan met de grootste vulkaan van het eiland, El Teide, die ook meteen de hoogste berg van Spanje is.

Tenerife, dat bij Spanje hoort, is het grootste eiland van de Canarische Eilanden en ligt tweehonderd kilometer van de kust van Marokko.Met bijna 900.000 inwoners is het een drukbevolkt eiland. Playa de las Americas, Costa Adeje, Los Cristianos en Puerto de la Cruz zijn populaire plaatsen op Tenerife. Vooral het zuidelijk deel van het eiland is onder toeristen populair vanwege het aangename klimaat. De oudste badplaats van Tenerife is Puerto de la Cruz, in het noorden. Meer lees je op de officiële website van het bureau voor toerisme: Visit Tenerife

Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife is de hoofdstad. Het is een grote stad waar veel cruiseschepen aanmeren. Het eiland is 85 kilometer lang en 52 kilometer breed en is het grootste eiland van de Canarische eilanden. In het Centrale deel ligt de ruim 3700 meter hoge vulkaan de Pico del Teide, de hoogste berg van Spanje. Het klimaat is aangenaam, ‘s winters rond 19 graden en ‘s zomers 25 graden.

Guanches

Tenerife werd vroeger bewoond door de Guanches, de grotbewoners die oorspronkelijk uit Noord-West-Afrika kwamen. Vijfhonderd jaar geleden, in 1494, arriveerden de Spanjaarden, maar de Guanches gaven zich niet zomaar gewonnen. Ruim tweeduizend Spaanse soldaten kwamen om het leven bij deze confrontatie.

Deze plek waar de strijd plaatsvond, heet La Matanza oftewel de slachting. Je kunt er een monument bezoeken, een muurschildering met een afbeelding van een Guanche die een overwinningssignaal blaast op een hoorn. Maar twee jaar later worden de Guanches en het eiland toch veroverd. Lange tijd werd deze oorspronkelijke bevolking doodgezwegen en onder de dictatuur van Franco was het verboden om erover te praten.

Vooral in het noorden is er veel mooie natuur, zoals de vallei van Oratava. Verder zijn er mooie natuurgebieden, zoals het natuurreservaat Las Cañadas, die rond de vulkanen Pico del Teide en Pico Viejo ligt. Las Cañadas is het woeste landschap waarbij je je in een maanlandschap waant. Er is ook veel vertier, zoals het Loro Parque in, een attractiepark met dierenshows. En aan de oostkust liggen de piramides van Güímar.

Romeria

Op het eiland zijn honderden wandelpaden uitgezet. Zo zijn er in het dorp Vilaflor op 1500 meter hoogte veel mogelijkheden om te wandelen. Bijna de helft van het eiland is beschermd natuurgebied. Cultuurliefhebbers komen ook aan hun trekken. Zo is het carnaval een populair feest en ook de Romeria, het oogstfeest in het noorden van het eiland waarbij de inwoners in lokale klederdracht lopen.