Tsjechië

Tsjechië, de bruggen van Praag.

Tsjechië, de bruggen van Praag.

Voor de cultuurliefhebber zijn er in Tsjechië barokke stadjes, Middeleeuwse kastelen en luxueuze kuuroorden. Voor de natuurliefhebbers zijn er duizenden kilometers wandelpaden, oerbossen, berggebieden en nationale parken. Tsjechië heeft de toerist veel te bieden. Meest bezochte attractie is nog altijd Praag, de majestueuze hoofdstad van het land.

Na de val van het communisme in 1989 werd het voormalige Tsjechoslowakije opgedeeld in Tsjechië en Slowakije. Tsjechië is ruwweg in twee gebieden te verdelen: Bohemen (in het westen) en Moravië. Bohemen bestaat vooral uit heuvelachtig land met bergketens en het meer gecultiveerde Moravië heeft veel glooiende hellingen met wijnranken, maar er worden ook veel pruimen geteeld.

Praag

Naast het culturele en historische verleden van Praag heeft het land een rijke natuur. In het noorden liggen grillige door water en wind gevormde rotsformaties, ideaal voor wandelaars en bergbeklimmers. Iets meer naar het oosten toe ligt het Reuzengebergte of Krkonoše, een mooi berggebied. In de zeventiende en achttiende eeuw reisde hier de adel naar toe van het drukke Praag om er de zomermaanden door te brengen.

Rond Praag liggen veel kastelen en Middeleeuwse burchten, waaronder het kasteel van Nelahozeves en de kathedraal van Sint Barbara in het plaatsje Kutná Hora. Het zuiden van Bohemen wordt gedomineerd door een prachtige natuur met het Sumarawoud, een gebied van bossen, bergen, rivieren en meren.

Zuid-Moravië

Zuid-Moravië is een zonnige streek, waar de wijnranken op de glooiende hellingen groeien. Hier vind je nog veel schilderachtige dorpjes waar de inwoners nog in klederdracht lopen. Je kunt ook een slokje proeven in de wijnkelders van de boeren of de pruimenjeneverstokerijen. In dit deel van Tsjechië ligt ook Brno, de tweede stad van het land. Het is een industriestad, maar neemt ook een belangrijke rol in als cultuurstad.

 

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Lees meer