Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

San Francisco, Verenigde Staten

De beroemdste brug van San Francisco. De bouw van de Golden Gate Bridge werd in vier jaar voltooid en heeft zo’n 35 miljoen dollar gekost. De brug werd geopend op 27 mei 1937.

Alles is groots en indrukwekkend in de Verenigde Staten. De imposante Grand Canyon, de wolkenkrabbers van New York, de uitgestrekte moerassen van Florida en de kale, lege woestijnen van Nevada. Amerika is groot, groter, grootst.

Je verwacht het misschien niet, maar ‘fastfood’ is het meest geliefde voedsel van de Amerikaan. Hot dogs, fried chicken, pizza’s, donuts, de Amerikanen lusten er wel pap van. De hamburger, een schijfje rundertartaar, is wel de beroemdste. De hamburger werd in het begin van 1900 uitgevonden in New Haven, Connecticut.

Aanvankelijk werd de hamburger alleen met ui en tomaten geserveerd, later kwam er de tomatenketchup bij. De vette hap heeft voor de bevolking een keerzijde: volgens de statieken is eenderde van de Amerikanen tien tot vijftien kilo te zwaar. In restaurants of fastfoodtenten krijg je dan ook vaak een enorme hoeveelheid voedsel op je bord geserveerd.

Mount McKinley

De Verenigde Staten van Amerika, zoals het land officieel heet, heeft een oppervlakte van 9.809.430 vierkante kilometer en is het op drie na grootste land ter wereld en 230 keer zo groot als Nederland. Het Noord-Amerikaanse continent was 25.000 jaar geleden bedekt met een enorme ijskap, die bepalend is geweest voor het huidige landschap.

Daardoor zijn grote meren, rivieren en gebergten ontstaan. Het laagste punt van de Verenigde Staten is Death Valley, 86 meter beneden de zeespiegel, de hoogste berg is Mount McKinley in Alaska, met een hoogte van 6.194 meter.

Nationale park Yellowstone

Het eerste nationale park van de VS werd in 1872 geopend: Yellowstone National Park. Sindsdien zijn er veel andere parken opgericht, soms met een oppervlakte waar Nederland vele malen in past. De parken behoren met bijna driehonderd miljoen bezoekers per jaar tot de grootste publiekstrekkers van het land.

Er zijn momenteel meer dan 350 natuurgebieden, die meer dan dertig miljoen hectare beslaan. De mooiste parken liggen in het westelijke deel van het land, in de staten Arizona, Utah en Washington State en California. Yellowstone National Park is één van de beroemdste parken en het is er ook bijzonder druk.

Massa’s mensen komen af op de machtige natuur, wilde bloemen, witte bergtoppen, elanden, buffels en visarenden. Imposant is de Old Faithful-geiser, die iedere zeventig minuten ruim dertigduizend liter water zo’n zestig meter de lucht in spuit.

Sioux, Cheyennes en de Apaches

Ooit leefden er op het Noord-Amerikaanse land tien miljoen indianen. Nadat de blanke pioniers Amerika ontdekten, kwam daar verandering in. Begin 1800 waren de expedities van Lewis en Clark nog vreedzaam, maar de volgende lichting kolonisten richtte een ware slachting aan onder de Sioux, Cheyennes en de Apaches.

Ze moordden de indianenstammen uit, schoten hun voedsel (bizons) dood en pikten hun land in. In 1890 waren er nog maar driehonderdduizend indianen over. Tegenwoordig is dit aantal weer gegroeid naar zo’n twee miljoen, bijna één procent van de totale bevolking.

Visum VS

Voor de Verenigde Staten heb je een visum nodig. Een van de bedrijven die daarbij kan helpen is E-visums.nl. Bij dit bedrijf kun je een visumaanvraag voor Verenigde Staten online invullen, zonder dat je hiervoor formulieren hoeft te ondertekenen. De visumaanvraag kost je slechts vijf minuten tijd.

Visum aanvraag

Het ESTA is een reisvergunning, die bestemd is voor toeristen en zakenreizigers die minder dan 90 dagen in de Verenigde Staten willen verblijven. Hier kunt u ESTA aanvragen.

ESTA bemiddelt bij het aanvragen van een Esta reistoestemming voor de Verenigde Staten. Dit wordt gedaan in de vorm van een online aanvraagservice. Meer uitgebreide informatie vind je in alles wat je moet weten over het visum Amerika. ESTA

Reist u binnenkort naar Amerika, gaat in binnenkort op ontdekkingstocht naar de USA? Dan kan u best zo snel mogelijk uw ESTA aanvragen.