Wereldreiziger? Ontdek onze vloercoating collectie en maak je thuisbasis perfect!

door Reis om de Wereld
77 views

Als je de wereld rondreist, is het fijn om een goede thuisbasis te hebben. De plek waar je altijd terugkomt en waar je je thuis en veilig voelt. Ben je net terug van een wereldreis? Dan is het nu de perfecte gelegenheid om je huis die langverwachte upgrade te geven.

Daarbij is het goed om eens te kijken wat je kunt doen om jouw huis zo onderhoudsvriendelijk en duurzaam mogelijk te houden. Begin bij jouw thuisbasis daarom ook eens bij de basis: de vloer! Een ideale optie voor jou als wereldreiziger is vloercoating. Daarmee heb je een naadloze, super sterke en gemakkelijk schoon te maken vloer.

Beter kan eigenlijk niet! Wij vertellen je er alles over en nemen je mee op reis: langs de vele mogelijkheden van onze vloercoating collectie.

Wat is vloercoating?

Wat is een vloercoating? We hebben het hier over een coating, het is dus een dunne afwerklaag over je vloer heen. Het is een gietvloer en dus naadloos en dát heeft dus vele voordelen. Dat maakt de vloer sterk, waterdicht en zorgt ervoor dat er geen plek is voor stof en vuil om zich op te hopen. Zoals je in de inleiding al hebt gemerkt, zijn er dus eindeloos veel mogelijkheden.

Epoxy vloercoating

Epoxy vloercoating is, zoals de naam al aangeeft, gemaakt van epoxyharsen. Dat betekent een harde, slijtvaste laag die goed tegen een stootje kan. Daarom wordt het ook vaak aangebracht bij bedrijven waar de vloer sterk belast wordt. Denk aan garages, magazijnen en werkplaatsen. Epoxy is niet alleen erg slijtvast, maar ook bestand tegen chemische producten. Daarbij heeft het een mooie glans. Voor jouw huis is het daarom ook een mooi product waarmee je vloer er jarenlang als nieuw zal uitzien. Kom je thuis van een reis, dan hoef je alleen even te vegen of zuigen en alles is weer schoon. Ook als vloer voor je garage epoxy vloercoating dus een goede optie!

Polyurethaan vloercoating

Een tweede materiaal dat veel als vloercoating wordt gebruikt is polyurethaan. Dat heeft als voordeel dat het elastisch is, waardoor het zacht aanvoelt en toch slijtvast is. Polyurethaan wordt veel toegepast in vochtige ruimtes die veel gebruikt worden en waar ook wel eens geknoeid wordt met cosmetica of etenswaren; de keuken of badkamers dus.

Het materiaal is ook bestand tegen temperatuurveranderingen en tegen UV-straling, wat betekent dat het zijn vorm, kleur en glans behoudt, zelfs bij blootstelling aan zonlicht.

Vloercoating met een antisliplaag

Een extra mogelijkheid die handig is voor je keuken, badkamer en toilet is een vloercoating met antisliplaag. Daarbij bevat de coating speciale chemicaliën waardoor de vloer minder glad is en je minder snel uitglijdt als het nat is. Dat is natuurlijk handig voor vloeren waar nogal eens geknoeid wordt en waar water spettert.

Dit is dus ook nuttig voor bedrijven en instanties, zoals zwembaden, scholen en ziekenhuizen. Antisliplaag vloercoatings maken de ruimte dus een stuk veiliger, handig als je een snelle tussenstop in Nederland hebt!

Brandvertragende vloercoating

Een ander risico waar je aan moet denken voor je woning is brand. Zeker als je niet veel thuis bent, is het goed om daar even extra aandacht aan te besteden. Brandvertragende items in je interieur zijn dan een goede keuze en hetzelfde geldt voor vloercoatings.

Deze zijn namelijk speciaal ontworpen om ontbranding en verspreiding van vuur te vertragen en ook om de hoeveelheid rook die vrij zou komen, mocht het toch misgaan, te verminderen. Zo voorkom je dus onnodig veel schade en is het risico door rookinademing verminderd.

Dit is een factor waarom veel bedrijven voor vloercoating kiezen voor hun magazijnen en werkplaatsen met brandbare materialen. Daarnaast is het mogelijk om aanduidingen in de coating aan te brengen, zoals veilige wandelpaden, parkeerplaatsen en dergelijke. Maar dat is iets waar jij thuis waarschijnlijk geen gebruik van zal maken.

Anti-statische vloercoating

Nu denk je misschien dat een ‘kunststof vloer’ een bron van ellende is, omdat je dan constant statisch wordt en schokjes krijgt. Maar ook dáár is aan gedacht tijdens de ontwikkeling van deze vloercoatings. Anti-statische vloercoatings zijn natuurlijk essentieel in omgevingen waar statische elektriciteit een potentieel gevaar vormt. Denk aan industriële omgevingen om risico’s door vonken en ontbranding te verkleinen. Maar ook voor jou thuis is het fijner en veiliger.

Vloercoating kleuren

Als je onze vloercoating collectie bekijkt, zie je dat je eindeloos veel mogelijkheden hebt voor wat betreft kleuren. Daardoor is het gemakkelijk om een stijl te kiezen die past bij de uitstraling van jouw huis en interieur. Van subtiele, tijdloze kleuren tot heldere, gewaagde tinten; het vormt de basis van jouw stijlkeuze.

Door de juiste kleur te kiezen, complementeer je niet alleen de uitstraling van de ruimte, het heeft ook een praktische kant. Heldere, lichte kleuren doen je ruimte groter lijken en zorgen voor een lichtere kamer, terwijl je met donkere tinten specifieke gebieden echt kunt definiëren of juist camoufleren.

Kortom, met de juiste kleur en soort vloercoating krijg je een ruimte die zowel praktisch als mooi is. De perfecte basis voor een comfortabele en veilige thuisbasis voor elke wereldreiziger!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer