Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Wimbledon deze zomer: een sportieve en culturele ervaring

64

Wimbledon is het oudste tennistoernooi ter wereld. Het toernooi wordt al sinds 1877 jaarlijks georganiseerd in de gelijknamige wijk Wimbledon in Londen. Het is een toernooi waar menig tennisliefhebber ieder jaar weer naar uitkijkt.

Wimbledon 2019 vindt plaats van 1 juli tot en met 14 juli. In 2018 wist Kiki Bertens als eerste Nederlander sinds 2007 de kwartfinale van het grote Grand Slam toernooi te bereiken. Wil jij komende zomer een culturele en sportieve ervaring beleven, dan is een bezoek aan Wimbledon tijdens dit tennistoernooi een echte aanrader.

Tips voor je bezoek aan het toernooi

Het is voor menig tennisliefhebber een droom om de verrichtingen van de wereldtop eens in het echt te bewonderen. En welke plaats is er dan beter geschikt dan hét toernooi bij onze Britse buren! Er zijn online allerlei organisaties te vinden waar je een volledig georganiseerde reis kan boeken, inclusief tickets voor het toernooi.

Kijk wel goed of je met een betrouwbare partij in zee gaat, dit om te voorkomen dat je teleurgesteld wordt en veel geld kwijt bent. Vind je wachten niet erg, dan kan je ook ter plaatse kaartjes kopen. Een van de belangrijkste tips is om contant geld mee te nemen.

Ben je bij Wimbledon aangekomen en wil je wat bij een van de vele kraampjes iets kopen, dan merk je al snel dat pinbetalingen nog lang niet altijd geaccepteerd worden. Zet je Unibet registratie bonus opzij en gebruik deze als zakgeld tijdens je verblijf op Wimbledon.

Wil je het niet te duur maken, eten is hier behoorlijk prijzig, neem dan zelf je lunchpakket mee. Let ook goed op de veelzijdigheid van je kleding. In het Verenigd Koninkrijk is echt niets zo veranderlijk als het weer en een strak blauwe lucht wordt al snel ingeruild voor stevige plensbuien. Zonnebrand en een paraplu zijn onmisbaar.

Een langer verblijf

Verblijf je enkele dagen in Londen en bezoek je niet iedere dag het toernooi, dan kan je natuurlijk niet huiswaarts keren zonder iets van deze imponerende stad te zien. Zeker nu de Brexit nog niet afgerond is, is het nu de kans om nog ongecompliceerd af te reizen naar de Britse stad.

londen, wimbledon
Het karakteristieke reuzenrad van Londen. Afbeelding van iris Vallejo via Pixabay

Londen is geweldig en een bezoek zou op ieders bucketlist moeten staan. Reis de stad door in de wereldberoemde rode dubbeldekker bussen. Reis naar Piccadilly Circus, bekijk de Tower Bridge en bewonder de discipline van de paleiswachten bij Buckingham Palace. Vergeet ook niet om bij het schouwspel van the Changing of the Guard te bekijken. Je sluit je dag af in een echte Britse pub.

De pub is voor de Britten bijna een tweede huis. Hier wordt de dag, al dan niet met vrienden en collega’s, afgesloten. Er zijn veel pubs waar je als toerist ook kan overnachten. Zoek je gezelligheid, Brits bier, lekker eten en de droge Britse humor, dan moet je zeker een bezoek brengen aan een echte Britse pub. Een bezoek aan Wimbledon tijdens het historische tennistoernooi heeft alles wat de liefhebber van sport en cultuur zoekt.