Woestijnreis in plaats van skivakantie?

door Reis om de Wereld
575 views

Woestijnreis in plaats van een skivakantie? Hotels.com stelde een top5 van woestijnlandschappen samen waar je in de winter ontsnapt aan de kou en toch kunt skiën en sandboarden.

Zomers skiën in Dubai

Vijftig kilometer van Dubai kun je in de zomer prima skiën in de prachtige duinen van de ‘Big Red’. Vanaf de 300 meter hoge duin kunnen skiërs er terecht. De ‘Big Red’ is de steilste en hoogste duin in het Midden-Oosten en erg geliefd voor sportliefhebbers en toeristen.

Woestijnreis Namibië

Namibië staat bekend om haar zandheuvels. Hier kun je goed sandboarden of skiën. Een van de bekendste zandheuvels is de 380 meter hoge “Dune 7”, die in de buurt van Swakopmund ligt. Hier kun je genieten van het prachtige uitzicht, voordat de snelle afdaling ingezet zal worden. De zandheuvels liggen in’s werelds oudste woestijn.

Sandboarden in Duitsland

Dichtbij huis kun je terecht bij onze oosterburen. In het Duitse Hirschau ligt een 120 meter hoge berg, de Monte Kaolino, die bestaat uit 33 miljoen ton zand. Het is een berg van 200 meter hoogte waar regelmatig sandboard- skikampioenschappen worden gehouden. Je hoeft dus niet lang te reizen voor een zandlandschap, want Hirschau is een goed alternatief.

Strandlandschap Australië

In Australië, het land van de surfers, worden de duinen ook gebruikt om te sandboarden. Zo is de bekende locatie genaamd ‘The Bowl’ in Bunburry in het zuidwesten van het land, dichtbij Perth heel geschikt om te sandboarden of skiën. Andere locaties die geschikt zijn kun je vinden in het zuiden bij Adelaide en in het westen bij Kalbarri.

“Death Valley” in Chili

De laatste tip gaat over Zuid-Amerika, dat ook een groot aanbod aan sandboard-gebieden heeft. Neem bijvoorbeeld ‘Death Valley‘ in Chili. Het is één van de populairste locaties in Zuid-Amerika. Het ligt twee kilometer vanaf de stad San Pedro de Atacama, in een desolaat woestijnlandschap met bergen, rotsen, zoutmeren en zandheuvels. Op bijzondere wijze kun je je hier vermaken en op de top van heuvels genieten van een geweldig uitzicht op de Stille Oceaan.

 

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer