De wonderen van Barcelona

Barcelona is een wereldstad om niet zomaar te vergeten. Je kunt er niet even een bliksembezoek brengen, aangezien het een stad is met vele bezienswaardigheden.

Het zou zonde zijn wanneer je een bezoek brengt aan deze prachtige stad en je de meest beroemde plekken over moet slaan. Daarmee zou je jezelf en de stad werkelijk waar tekort doen. Wij zetten een aantal bezienswaardigheden die je zeker gezien moet hebben op een rij, de wonderen van Barcelona! Als je een appartement in Barcelona wilt huren, kun je er te kust en te keur voor een heerlijk vakantie verblijf.

Architectuur Barcelona

Barcelona is een stad met een rijke diversiteit aan architectuur. Wanneer je een stedentrip boekt naar Barcelona, moet je zeker een bezoek gebracht hebben aan Sagrada Família, dat is een enorme basiliek in het centrum van Barcelona. Andere hoogstandjes op het gebied van architectuur zijn Park Güell en het huis La Pedrera/Casa Milà.

De boulevard

Een bezoek aan Barcelona moet gepaard gaan met een bezoek aan de beroemde boulevard, de zogenaamde La Rambla. Een bruisende plek die gekenmerkt wordt door hoge bomen en straatmuzikanten. Je kunt er uitstekend een lekker drankje doen en daarnaast genieten van het heerlijke weer in Barcelona.

L’Aquarium de Barcelona

Een prachtige bezienswaardigheid is L’Aquarium de Barcelona. Dit is een soort watertunnel. Boven je hoofd zwemmen allerlei vissen en haaien. Dit is een enorme trekpleister in Barcelona. Ook voor kinderen zijn er volop mogelijkheden om te genieten van al het moois in het aquarium. In elk geval is het een bezoek meer dan waard!

Voetbalstadion

Wanneer je een fanatieke voetballer bent, of liefhebber bent van voetbal, dan zul je echt een bezoek moeten brengen aan het immense stadion van FC Barcelona. Het is een absolute must voor voetballers. Wanneer je een bezoek brengt aan Barcelona en er is toevallig een wedstrijd gaande van de thuisclub, dan moet je er natuurlijk gewoon een bezoek aan brengen. Het voetbalstadion zal een magische indruk op je achterlaten.

Museum van Picasso

Nederland is een land van de kunstschilders. Veel kunstwerken die in Nederland geëxposeerd worden zijn elders te zien in Europa of de rest van de wereld. Picasso is zo’n kunstenaar. In Barcelona is er een apart museum ingericht voor Picasso. Laat je inspireren door de talloze kunstwerken die er op zijn naam staan.

Reizen naar Barcelona

De beste en snelste manier om te reizen naar Barcelona is toch wel met het vliegtuig. Met de auto kan natuurlijk ook, maar dan ben je een stukje langer onderweg. En er zijn tegenwoordig heel veel goedkope vluchten verkrijgbaar, zodat het qua kosten weinig zal schelen. Je kunt online vluchten naar Barcelona vergelijken en zo zien wat op dat moment de meest goedkope vlucht is. Handig toch! Zo is een reis naar Barcelona voor iedereen binnen handbereik.

 

Gerelateerde berichten

Oeganda; rondreizen in de Parel van Afrika

Dit mag je niet missen tijdens een weekendje in Londen

4 tips voor het afsluiten van een autoverzekering

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Lees meer