Zien en doen in Istanbul

In het bijzonder mooie en spraakmakende Istanbul valt enorm veel te zien en te beleven. Istanbul is met haar mix van zowel Aziatische als Europese cultuur een echte wereldstad en een eerste bezoek doet menig persoon verliefd worden op de metropool.

Met het vliegtuig ben je er zo en vliegtickets naar Istanbul zijn online tegen scherpe tarieven te boeken. Welke bezienswaardigheden je tijdens je verblijf absoluut niet mag overslaan lees je hieronder.

De Grote Bazaar van Istanbul

Voor menig winkelliefhebber is er eigenlijk geen betere plek op deze wereld dan de Grote Bazaar. De overdekte markt telt ruim 4000 winkels verdeeld over een oppervlakte van 200.000 m2. Een bezoek aan de Bazaar is echt een beleving op zich. Met haar romantische Oosterse sfeer waan je je jezelf voor heel even in de 16e eeuw.

Aya Sofia

Een van de meest indrukwekkende gebouwen ter wereld is de Aya Sofia, een Byzantijnse kerk welke in de 6de eeuw werd gebouwd. De kerk bekleedt tegenwoordig de functie van museum en wordt jaarlijks door meer dan twee miljoen mensen bezocht. In het gebouw zijn eeuwenoude mozaïeken te vinden waaronder die van de heilige Johannes Chrysostomos.

Archeologisch Museum Istanbul

Het Archeologisch Museum Istanbul behoort tot een van de grootste musea wereldwijd. Het museum bestaat eigenlijk uit drie delen; het Archeologische Museum, het Museum van het Oude Midden-Oosten en het Tegelpaviljoen. De collectie bestaat uit meer dan een miljoen objecten waarvan de meeste afkomstig zijn uit de periode van het Ottomaanse rijk. Het grote pronkstuk uit de verzameling is de sarcofaag van Alexander de Grote.

Gerelateerde berichten

Verrijk je leven met een boot

Verover het water in stijl met een speedboot van Sanden Watersport

Oeganda; rondreizen in de Parel van Afrika

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Lees meer