Zo maak je de lekkerste wereldgerechten

door Reis om de Wereld
540 views

Als je op reis bent is het ontdekken van de lokale culinaire specialiteiten vaak één van de hoogtepunten.

Of het nu gaat om een uitgebreid diner of een klein hapje bij een marktkraampje: het is altijd weer een leuke ontdekkingstocht. Nu reizen even niet zo eenvoudig is, kun je wél zelf de lekkerste wereldgerechten op tafel toveren. Neem jij je tafelgenoten mee op ontdekkingsreis? In dit artikel geven we je een overzicht van buitenlandse recepten.

1. Gado Gado – Indonesië

De Indonesische keuken kent ontzettend veel geuren, kleuren en smaken. Gado Gado is één van de Indonesisch gerechten die wereldwijd ontzettend populair is en bovendien bijzonder makkelijk is om te bereiden. Het is een traditioneel groentegerecht met ei, rijst winterpeen, spitskool, komkommer en satésaus. Het wordt vaak gegeten met rijst en kroepoek.

2. Paella – Spanje

De basis van paella bestaat uit saffraanrijst. Door de saffraan mee te koken met de rijst krijgt het de herkenbare, diepe, gele kleur. Afhankelijk van de regio én van jouw persoonlijke voorkeuren, wordt er nog vlees, vis of schaal- en schelpdieren aan toegevoegd. Zo wordt het regelmatig bereid met kip, garnalen, mosselen of heerlijk kruidige chorizo.

3. Kaiserschmarren – Oostenrijk

Kairserschmarren is een echte Oostenrijkse, of zelfs specifiek Tiroolse, wintersportklassieker. Het is een soort luchtige, scrambled pannenkoek met rum, rozijnen, bessen- of pruimencompote en véél poedersuiker. Dit gerecht doet het goed op vrijwel ieder moment van de dag.

Eten in Thailand, heerlijk!

4. Pad Thai – Thailand

Pad Thai is een van de meest gegeten gerechten ter wereld. En dat terwijl het eigenlijk een behoorlijk eenvoudig gerecht is. Voor een goede Pad Thai heb je het volgende nodig: (platte) rijstnoedels, ei, tofu, gamba’s, taugé, bosui, pinda’s en limoen. De saus is op basis van tamarinde bonen, maar kun je ook in een potje in de supermarkt krijgen.

5. Shakshuka – Israël

De Israëlische keuken is ontzettend geur- en kleurrijk. Een gerecht dat perfect in dat straatje past is shakshuka. Het gerecht bestaat uit ‘eieren in een paprika-tomatensaus’, maar dan op Midden-Oosterse wijze. Shakshuka kun je de hele dag eten: als ontbijt, lunch en als avond eten.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer